De knoop was doorgehakt, mijn man en ik wilden graag een 2e kindje. Niet wetende wat wij nu weten. We probeerden een klein beetje te plannen in verband met een drukke maand met verjaardagen en 2 bijzondere bruiloften komend jaar…  Afijn, de pil had ik al een tijdje niet meer in huis en voor de zekerheid slikte ik al weer een ruime maand foliumzuur.

Mijn cyclus was iets wisselender dan voor mijn zwangerschap van Romee. Wel gaf mijn lichaam altijd duidelijke signalen aan wanneer we ongeveer in de vruchtbare dagen zaten!

De zwangerschapstest

Het was dinsdag 25 juli en mijn NOD naderde, ergens voelde ik nog helemaal geen “gekke” dingetjes maar toch zei mijn gevoel dat ik een zwangerschapstest moest kopen aangezien we aan het einde van die week op vakantie gingen… Mijn ongeduld won het van mijn verstand! Ik had expres een vroege test gekocht en nog 2 extra testen voor eventueel later die week. En zo zat ik dan diezelfde middag in mijn eentje met een test in mijn handen, 5 minuten in spanning…. En ja hoor al na 2,5 minuut kwam er een streepje tevoorschijn, maar toch geloofde ik er nog niks van.

Mijn man was nog aan het werk. De test had ik terug in het doosje gedaan. Zodra hij thuis kwam vroeg ik of hij het doosje eens open wilde maken. Hij keek me een beetje verbaasd aan en vroeg of ik al een test had gedaan. Ik kon niet meer uitbrengen dan “Kijk maar of je iets ziet!” Gelukkig was manlief meteen duidelijk met zijn “Zo, dat is wel een knaltest” . Zijn reactie nam bij mij een stukje twijfel weg. Zou het echt zo zijn? De dag erna besloot ik een test met ochtendurine te doen. Na die test werd het ook voor mij wel echt duidelijk! We waren weer zwanger…

Het weekend na de test vertrokken we op vakantie naar Italië. Op naar het land van de lekkere wijntjes, hammen en droge worstjes! Nouja, niet voor mij dan. Maar dat kon de pret niet drukken. Heerlijk op vakantie: onze 1e en laatste vakantie als gezinnetje van drie. We hebben er enorm genoten van de tijd samen. Uiteraard kwamen wel de 1e kwaaltjes opzetten: weinig eetlust, bij vlagen misselijk en als ik nog maar net een half uur uit bed was, kon je me weer opvegen… Maarja dat hoort er allemaal bij dus dat neem je maar voor lief. Je hebt natuurlijk ook geen keuze.

Na thuiskomst hebben we iedereen direct ook het blijde nieuws verteld. Niet wetende dat de grootste verrassing nog zou komen…

Lees ook mijn andere artikelen:

Laura

Hi, ik ben Laura, 29 jaar en samen met mijn man hebben we een dochter van bijna 2 jaar.

Inmiddels wordt onze dochter, grote zus van niet 1 maar 2 kindjes! Die shock was even heel groot, maar nu alleen maar leuk.

Benieuwd hoe wij alles ervaren na dit overweldigende nieuws?