Zwanger en een mooie bos vol haar! Yes, eindelijk een positieve zwangerschapskwaal!

Zwanger en dikker, voller haar?

Je haar wordt voller en groeit sneller in de zwangerschap. Dit komt doordat je huid en dus ook je hoofdhuid, beter doorbloed is. Door deze betere doorbloeding worden de haarzakjes actiever. Daarnaast neemt je oestrogeen productie toe. Deze hormonen zorgen voor een langere levensduur van je haren en een langere groeifase. Het gevolg is een mooie dikke vollere bos haar.

Helaas is je vollere bos haar niet blijvend. Na je zwangerschap zul je na een tijdje meer haaruitval hebben. Soms kan je hele douche vol liggen en ben je bang dat je geen haren meer overhoudt. Je haar zal weer net zo worden als voor je zwangerschap. Dit duurt zo’n 3 maanden tot een jaar.

Zwanger en vetter haar

Hmm, deze is iets minder leuk, maar wel makkelijk te verhelpen. Je haar kan in de zwangerschap vetter worden. Was je haren eventueel met een shampoo voor vet haar.

Zwanger en je haar kleuren of permanenten

Er is nooit een wetenschappelijk aangetoond dat het verven van je haar slecht is voor je ongeboren kindje. Doe het voor de zekerheid niet in de eerste drie maanden van je zwangerschap.

Zwanger en onmogelijk haar

Je kunt ook pech hebben, de hele zwangerschap wil je haar niet vallen zoals jij het wilt. Coupe verschrikkelijk! Na je zwangerschap wordt dit gelukkig wel weer zoals het was. Geduld.

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: