Zwanger en last van ogen 2018-08-30T14:53:22+00:00

Ben je zwanger en heb je last van je ogen? Je bent niet alleen. Er zijn verschillende soorten oogklachten tijdens de zwangerschap. Bijvoorbeeld droge, trekkerige ogen, je ziet dubbel, je ziet stippen of ziet wazig of troebel? Kortom, behoorlijk wat vervelende klachten.

Maar je kunt ook geluk hebben en juist beter gaan zien. Of en hoeveel je last krijgt van je ogen, verschilt per zwangere.

Je kunt soms het idee hebben dat je minder goed ziet. Dat je eigenlijk wel een bril nodig hebt. Ren niet direct naar de opticien. Grote kans dat het zicht na je zwangerschap weer beter is. De klachten gaan over het algemeen wel over  na de bevalling.

Droge/ trekkerige ogen tijdens de zwangerschap

De hoeveelheid en de samenstelling van het oogvocht verandert tijdens de zwangerschap door de hormonen. Dit kan tot gevolg hebben dat je last krijgt van trekkerige, droge ogen of juist tranende ogen. Draag je lenzen? Dan is de kans groter dat je hier last van zult hebben tijdens je zwangerschap.

Wazig zien, dubbel zien, stippen zien tijdens de zwangerschap

Deze zwangerschapskwalen kunnen waarschijnlijk heel makkelijk verholpen want het is vaak een teken van bloedarmoede. Bespreek je klachten met de huisarts en verloskundige.

Oogklachten in combinatie met ernstige hoofdpijn of een hoge bloeddruk? Neem direct contact op met je huisarts of verloskundige. Zij checken of er mogelijk een andere oorzaak is (zwangerschapsvergiftiging)

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN:

  • Slaapgebrek jonge ouders

Slaapgebrek: de gebroken nachten zijn killing. Wat kun je doen?

19:54|Reacties uitgeschakeld voor Slaapgebrek: de gebroken nachten zijn killing. Wat kun je doen?

  • Voedingsschema baby 6 maanden

Voedingsschema baby 6 maanden

20:06|Reacties uitgeschakeld voor Voedingsschema baby 6 maanden

  • Vaccineren of niet_ inenten

Waar trek jij de grens?

20:05|Reacties uitgeschakeld voor Waar trek jij de grens?

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen