Statistieken verminderde vruchtbaarheid

Statistieken verminderde vruchtbaarheid 2018-03-24T18:36:35+01:00
Je bent al een tijdje bezig met een kinderwens maar het zwanger worden wil nog niet lukken. Moet je je zorgen maken? Wat is eigenlijk normaal? Hoe lang duurt het gemiddeld? Wat zijn de cijfers met betrekking tot vruchtbaarheid?

De statistieken met betrekking tot vruchtbaarheid:

  • De kans op een zwangerschap bij onbeschermd vrijen en bij 2 gezonde partners is iedere maand tussen de 18 en 20%
  • 80% – 90% is binnen 1 jaar onbeschermd vrijen zwanger
  • Na 1 jaar onbeschermd vrijen wordt gesproken van vruchtbaarheidsproblemen, subfertiliteit (=verminderde vruchtbaarheid)
  • 1 op de 6 stellen heeft last van vruchtbaarheidsproblemen
  • De oorzaak bij stellen ligt gemiddeld voor 30% bij de man, 20% aan de combinatie van de man/vrouw en 50% bij de vrouw
  • Bij 25% van de vrouwen bestaat een vruchtbaarheidsstoornis
  • Bij 13% van de vrouwen komt dit aan het licht wanneer zij voor de eerste keer zwanger proberen te worden
  • Bij slechts 3% van de vrouwen is echt sprake van onvruchtbaarheid en zij kan daardoor geen kinderen krijgen
  • 6% van de vrouwen krijgt minder kinderen dan gewenst
  • De optimale leeftijd om kinderen te kunnen krijgen ligt tussen de 20 en 30 jaar, daarna duurt het langer om zwanger te worden

Ben je nog niet langer dan een jaar bezig? Bekijk dan ook de tips en de vrijtips om de kans te vergroten dat je zwanger wordt. Wat zijn de mogelijke oorzaken en behandelingen?

Bron:
Dokterdokter.nl
Amphia ziekenhuis patiënten informatie

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen