40 weken zwanger, hoogste tijd.  Je begint nu echt ongeduldig te worden. Kom maar op!

40 weken zwanger: wat gebeurt er nu met jou?

9 maanden zwanger
3e trimester

Zo, nu gaat het beginnen. Toch? Dit was de afspraak. Maar misschien was het toch een eenzijdige deal met je kindje. Heeft hij of zij er nog niet veel zin in nu je 40 weken zwanger bent. Slechts 5% wordt op de uitgerekende datum geboren. 30% wordt later dan de 40 weken geboren. Hmm, nou je kindje komt in ieder geval binnen 2 weken. Dat is zeker!

Je hebt waarschijnlijk geen zin meer om te wachten. Wat kun je allemaal doen op je bevalling te wekken?
Niet alle methoden zijn wetenschappelijk onderbouwd. Maar baat het niet…

  • Een orgasme, hoewel je er misschien geen in hebt. Het schijnt wel te helpen
  • Ananas eten
  • Tonic drinken
  • Maak een wandeling

Ben je bang voor een filmische situatie van het breken van de vliezen in het openbaar? De kans dat je dat krijgt is minder dan 15%. Daarbij komt ook nog dat het geen hele emmers vruchtwater zijn. Eerder een kleine golf. Zijn je vliezen gebroken? Dan zal de bevalling normaal gezien binnen 24 uur met of zonder hulp starten!

40 weken zwanger: symptomen en kwalen

Voel je je beroerd en vraag je je af hoe je nog 2 weken door moet? Bespreek dit met je verloskundige. Zij zal beoordelen of ze bijvoorbeeld in week 41 beginnen met het opwekken van de zwangerschap.

Bekijk het overzicht met zwangerschapskwalen en onze tips. Heb je bijvoorbeeld een zwangerschapskussen? Dit helpt echt bij het slapen. Ook na de bevalling!

40 weken zwanger: de ontwikkeling van je baby

Lengte: 50,5 cm. Zo groot als een pompoen
Gewicht: 3400 gram

Wanneer je baby geboren wordt, kan het nog niet zo ver zien. Het ziet ook nog geen kleur. Het maakt dus niet uit dat je er nogal oververhit uitziet! Hij of zij herkent je stem wel en waarschijnlijk ook die van je partner. De baby blijft nog een beetje in de opgerolde positie (de foetus houding) liggen. Niet zo vreemd, het is nog niet gewend aan alle ruimte en dit is de enige positie van de afgelopen maanden.

40 weken zwanger: wat kun je doen?

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: