35 weken zwanger, de baby is “af” en jij begint het wel te voelen. Misschien heb je al zwangerschapsverlof en anders binnen 2 weken. Heerlijk, nog even een paar weken me-time!

35 weken zwanger: wat gebeurt er nu met jou?

In je 8e maand
3e trimester

Misschien heb je al wel verlof opgenomen in week 34 en anders bijna in week 36. Dat wordt waarschijnlijk ook wel tijd. Je concentratie is minder en je hebt als je 35 zwanger bent behoefte aan lekker cocoonen.

Misschien ben je juist wel moe van het ziek zijn of je bent ziek van het moe zijn? Bedenk dan dat iedere dag langer zwanger, het makkelijker maakt na de zwangerschap. Een voldragen baby slaapt en eet beter. Dat is toch zeker een goed doel!

Je baarmoeder is nu 1.000 keer zo groot dan het normaal gesproken is. Het bereikt nu het hoogste punt, de ribboog. De komende weken zul je ongeveer een halve kilo per week aankomen. Ga niet lijnen, maar eet gezond en beweeg.

35 weken zwanger: symptomen en kwalen

Sommige vrouwen krijgen stress van alles wat ze nog moeten regelen en anderen kunnen niet wachten totdat het kindje er is. Probeer niet te stressen. De baby komt wanneer het er klaar voor is en maakt zich echt niet druk of het gordijn bij het dekentje past. Zorg dat je verzorgingsspullen hebt voor de eerste week, een paar pakjes, een veilig ledikantje om in te slapen en een autostoel. Dat is belangrijk, de rest maakt niet zo veel uit.

Niezen of lachen en hupla een natte onderbroek…. Aii. Klinkt dit herkenbaar? Vaak plassen en lichte incontinentie kunnen er in deze laatste weken bij horen. Het is dit keer niet de schuld van de hormonen, maar van het hoofdje van je kindje. Ga niet minder drinken, al lijkt dat een logische oplossing. Hydrateren is super belangrijk voor jou en je kindje. Daarnaast krijg je dan nog meer last van allerlei andere zwangerschapskwalen als aambeien, constipatie, jeuk etc.
Ben je bang dat het vruchtwater is? Je kunt het makkelijk onderscheiden. Vruchtwater is namelijk kleurloos en ruikt zoet.

Heb je ergens last van en weet je niet wat het is? Bekijk het volledige overzicht met zwangerschapskwalen en handige tips.

35 weken zwanger: de ontwikkeling van de baby

Lengte: 46,4 cm
Gewicht: 2300 gram

De dunne armpjes en beentjes maken steeds meer plaats voor zachte armpjes en beentjes door de opslag van vet.

De hersenen ontwikkelen nog steeds in een rap tempo. De schedel blijft in week 35 gelukkig nog zacht. Gelukkig, anders werd de bevalling nog moeilijker. Het hoofdje geeft nu een beetje mee. De baby heeft minder ruimte dus de harde schoppen maken plaatsen voor duwtjes. Als het de hik heeft voel en zie je je buik regelmatig op en neer gaan.

Er wordt nu meconium aangemaakt. Dit wordt straks de eerste ontlasting en is een soort zwart kleverig spul.

35 weken zwanger: wat kun je doen?

  • Train je bekkenbodemspieren, daar heb je later profijt van
  • Heb jij je al verdiept in de mogelijke pijnbestrijding?
  • Ken jij de signalen van een beginnende bevalling? Zoals regelmatige, pijnlijke weeën, breken van het water?
  • Zet belangrijke telefoonnummers in je telefoon
  • Regel je geboortekaartjes
  • Verhoog je bed voor de kraamzorg
  • Wil je straks borstvoeding geven? Zorg dan dat je de attributen in huis hebt. Een borstvoedingsbeha, voedingskussen en zoogkrompressen
  • Heb jij de gratis babydozen al besteld?

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: