31 weken zwanger : wat kun je verwachten?

31 weken zwanger : wat kun je verwachten? 2019-08-06T14:21:49+02:00

31 weken zwanger, de zintuigen van je baby zijn nu volledig ontwikkeld. En jij wordt steeds vergeetachtiger en krijgt steeds minder lucht.

31 weken zwanger: wat gebeurt er nu met jou?

In je 7e maand
3e trimester

Je bent 31 weken zwanger, maar wat je gisteren hebt gedaan? Geen idee. Weer op zoek naar je sleutels… Wat moest je ook al weer in de winkel kopen?
Je begint je misschien een beetje dommig te voelen. Dat ben je niet! Je hebt gewoon een hele hoop aan je hoofd en je slaapt niet zo goed. Niet zo gek dus dat je hoofd een vergiet is. Er is een naam voor: zwangerschapsdementie! Dit komt weer goed, alleen dat duurt nog even.

Kun jij je schoenen nog strikken? Dan heb je geluk! Het wordt in ieder geval knap lastig binnenkort met je zwangere buik.

De baby kan reageren op sex zoals je misschien gemerkt hebt. Het ene kindje wordt er rustig van en de ander gaat dansen in je buik. No worries, beide reacties zijn normaal. Je kindje heeft er in ieder geval geen last van.

31 weken zwanger: symptomen en kwalen

Loop je een trap op en sta je te hijgen? Of zelfs als je gewoon een stukje probeert te lopen. Kortademigheid hoort erbij. Maak je geen zorgen, je baby krijgt voldoende zuurstof door de placenta. Alleen jij hebt hier dus last van. Je hoeft waarschijnlijk niet te wachten tot de bevalling. Wanneer het kindje indaalt (zakt in de buik) krijg je meer lucht!

Lekkende borsten, droge nagels, rugpijn. Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapskwalen. Vrij weinig vrouwen hebben nergens last van. Dat zijn echt uitzonderingen. Bekijk het uitgebreide overzicht met zwangerschapskwalen en de tips. Wie weet heb je er iets aan.31 weken zwanger: de ontwikkeling van de baby

Lengte: 39 cm, zo lang als paksoi
Gewicht: 1500 gram

Je baby wordt een beetje een luilak. Het heeft nu langere periodes van slaap. Het groeit ook hard, dat kost immers veel energie. De hersenen zijn nog steeds volop in ontwikkeling. Er worden verbindingen tussen zenuwcellen aangelegd. Er moeten er wel een triljoen van gemaakt worden! Het kan nu de vijf zintuigen oppikken! Ruiken gaat nu nog niet. Maar zodra je bent bevallen, is jouw geur 1 van de eerste die geroken zal worden. Daarom krijg je je kindje ook vrijwel direct op je borst gelegd. Je baby kan nu je 31 weken zwanger bent ook zijn hoofdje draaien.

31 weken zwanger: wat kun je doen?

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN:

  • Tips bekkenbodem kraamweek

Je kraamtijd tijdens corona

16:51|Reacties uitgeschakeld voor Je kraamtijd tijdens corona

  • Baby kosten

Tips om te besparen met een baby

10:59|Reacties uitgeschakeld voor Tips om te besparen met een baby

  • Zorgverzekering

Hoe zit het met je zorgverzekering als je in 2021 zwakker wordt? 

12:36|Reacties uitgeschakeld voor Hoe zit het met je zorgverzekering als je in 2021 zwakker wordt? 

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen