29 weken zwanger, plassen! Alweer naar de wc.. En je baby krijgt steeds meer een eigen persoonlijkheid. Ook weegt het waarschijnlijk al meer dan een pak suiker.

29 weken zwanger: wat gebeurt er nu met jou?

In je 7e maand
3e trimester

Zit jij weleens op je werk dat je een soort bult op je buik voorbij ziet komen? Grappig! En jij ziet het niet alleen. Je collega’s zien het misschien ook wel. Niet zo gek dat je af en toe afgeleid bent tijdens je werk. Dit wordt de komende weken natuurlijk steeds beter zichtbaar totdat je met verlof gaat.

De baby heeft wanneer je 29 weken zwanger bent minder ruimte en wordt met de dag sterker. En dit voel je dus. Een elleboog hier en een schop daar!

Zwangerschapskwalen: aambeien, spataderen, obstipatie, maagzuur, kramp in je benen en pijn je bekken. En nog veel en veel meer. Bekijk het totale overzicht met alle kwalen + tips. Hopelijk kunnen we je helpen met onze tips.

29 weken zwanger: de ontwikkelingen van je baby

Lengte: 36,5 cm, zo groot als een fles pompoen
Gewicht: 1100 gram

De huid van je baby begint steeds meer te lijken op het mooie roze velletje van pasgeboren baby’s. Dit komt doordat het steeds meer vet opslaat. Het weegt nu al meer dan een pak suiker! De komende weken zal dit zeker nog verdubbelen en in veel gevallen verdriedubbelen. De baby komt circa 200 gram per week aan.

Je baby ontwikkelt steeds meer een eigen persoonlijkheid. Het heeft al eigen gezichtsuitdrukkingen en karaktertrekjes. Bijvoorbeeld driftig trappelen of het fronsen van de wenkbrauwen.

Voel je je baby even niet? Dat hoeft niet erg te zijn, er wordt nog veel geslapen. Tel in de ochtend en in de avond een uurtje de beweging. Je doet dit het beste als je stil zit of ligt omdat kindjes dan het meest bewegen. De baby zou in twee uur tijd, tien keer moeten bewegen.

Wat ontwikkelt de baby verder in week 29:

  • De hersenen zijn in staat om de lichaamstemperatuur en de ademhaling aan te sturen
  • Het karakter begint zich te vormen: vaste bewegingspatronen en gezichtsuitdrukkingen ontwikkelen zich

29 weken zwanger: wat kun je doen? 

  • Je baby heeft nu vooral behoefte aan voeding: eet ijzer, calcium, eiwitten, vitamine c en foliumzuur rijk
  • Heb je alle verzorgingsartikelen al in huis?
  • Wat doe je als je kindje zich verslikt? Een kinder EHBO cursus is super handig. Nu heb je nog tijd om dit te volgen
  • Weet jij al wanneer je met verlof wilt gaan? 34 weken of misschien wel met 36 weken?
  • Heb jij je al ingelezen over de bevalling?

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: