20 weken zwanger, op de helft!! En wat een leuke tijd; minder last van zwangerschapskwalen en je voelt beweging in je buik.

20 weken zwanger: wat gebeurt er met jou?

4,5 maand
2e trimester

Als je 20 weken zwanger bent, ben je op de helft van je zwangerschap. Je ziet er stralend uit en voelt je hopelijk goed. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Nu begint het aftellen tot week 40. Het is eigenlijk een hele mooie periode. Je hebt energie en als het even mee zit heb je minder last van zwangerschapskwalen. Daarnaast mag je je kleintje ook nog bewonderen op de echo! Bij deze echo checken ze de gezondheid van je kindje.

Ben je benieuwd of er een jongen of een meisje in die buik duikelt? Dit is het moment bij de echo! Wil je het niet weten? Geef dat dan op tijd aan en kijk niet te goed mee op de echo.

Wanneer je het geslacht wel wilt weten begint er weer een nieuwe fase. Babynamen voelen echter nu je weet of het een jongen of een meisje is. Shoppen wordt ineens een stuk makkelijker. Een nieuwe wereld gaat open.

Je baarmoeder komt nu bijna tot je navel. Wanneer je op je rug ligt, kun je de bovenkant van de bal waarschijnlijk goed voelen. Gemiddeld komen vrouwen 12-12,5 kilo aan. Je zal nu ongeveer op 4,5 kilo zitten. De komende weken kom je ongeveer 400 tot 500 gram per week bij. Let op: dit zijn gemiddelden, het kan bij jou dus anders zijn.

Ondanks dat je veel energie hebt en je je goed voelt blijft het wel een zwangerschap. En daar horen zwangerschapskwalen bij. De meesten hebben we wel besproken. Bekijk het handige overzicht met alle symptomen en tips wat je eraan kunt doen. 

20 weken zwanger: de ontwikkeling van je baby

Lengte: 25 cm, zo groot als een banaan of een strijkijzer
Gewicht: 320 gram

Duikelingen, schoppen, je baby doet dit de hele dag en nacht door. Als je 20 weken zwanger bent, maakt je baby maar liefst
200 bewegingen per dag. Maar er zijn ook periodes dat er geslapen wordt. Helaas verlopen deze vaak niet synchroon met jouw slaapmomenten. Wanneer jij bezig bent, wordt het kindje in slaap gewiegd door de beweging. Wanneer jij eindelijk even zit of lekker gaat slapen, jammer!!! Daar begint je acrobaatje weer. Vaak vertederend, maar soms toch ook wel irritant als je wilt slapen. Je baby krijgt verder deze week minutieuze teennagels en de beentjes staan in de goede verhouding tot het lichaam.

20 weken zwanger: wat kun je doen?

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: