Uitgerekende datum berekenen

Uitgerekende datum berekenen 2018-04-02T17:29:06+02:00

Ben je zwanger? Wat is de uitgerekende datum?Hoe kun je de uitgerekende datum berekenen? Of wat zou de uitgerekende datum zijn wanneer je nu zwanger raakt? Wanneer kun je een betrouwbare zwangerschapstest doen? Welk sterrenbeeld zal je kindje hebben en wanneer begint bijvoorbeeld het 1e en 2e trimester van je zwangerschap?

De uitgerekende datum berekenen

Met deze handige calculator bereken je heel gemakkelijk de uitgerekende datum van je zwangerschap. Wanneer je zwanger bent, geeft het daarnaast aan hoe lang je nu zwanger bent en hoe je baby zich nu ontwikkelt. Ook kun je zien wanneer je een betrouwbare test kunt doen, wanneer je de hartslag van je baby zou kunnen horen en de eerste bewegingen zou kunnen voelen.

Eerste dag van je laatste menstruatie

Wat is de uitgerekende datum van je zwangerschap?

Dit is de datum waarop je volgens de berekening 40 weken zwanger bent en waarop je zou gaan bevallen. Houd er wel rekening mee dat slechts 5% van de vrouwen ook daadwerkelijk bevalt op de uitgerekende datum. Het geeft je dus meer een idee van de periode, dan dat het je zekerheid geeft over het exacte tijdstip van de bevalling. De meeste vrouwen bevallen tussen 3 weken voor en 2 weken na de uitgerekende datum.

De termijnecho van de verloskundige geeft nog iets meer zekerheid over de duur van de zwangerschap. Deze vindt meestal plaats rond week 10 van je zwangerschap.

Hoe kun je de uitgerekende datum berekenen?

De uitgerekende datum wordt berekend op basis van de laatste dag van je menstruatie. 40 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie ben je bij een regelmatige menstruatiecyclus uitgerekend. Bij een regelmatige menstruatiecyclus van 28 dagen vindt de eisprong 14 dagen na de eerste dag van de laatste menstruatie plaats. Die eerste weken ben je feitelijk nog niet zwanger, maar krijg je cadeau. Wanneer je menstruatiecyclus langer of korter duurt dan 28 dagen, tel je die dagen erbij of eraf. Deze calculator geeft je dus een indicatie van de uitgerekende datum bij een regelmatige cyclus van 28 dagen. De termijnecho bij de verloskundige geeft meer zekerheid.

Nuttige links bij de uitgerekende datum berekenen?

Lees hier meer informatie over de berekening van je zwangerschap.

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN:

  • Luiers

Zo kun je besparen op luiers

09:11|Reacties uitgeschakeld voor Zo kun je besparen op luiers

  • Luier

Wassen of weggooien?

18:11|Reacties uitgeschakeld voor Wassen of weggooien?

  • wasbare zoogcrompressen

Wasbare zoogcompressen: ideaal!

16:02|Reacties uitgeschakeld voor Wasbare zoogcompressen: ideaal!

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen