Wil je graag snel zwanger worden? Leuk! Het is natuurlijk het beste wanneer je lichaam in een gezonde toestand verkeert. Start vandaag al met deze “snel zwanger worden tips” om de kans te vergroten dat je snel zwanger wordt, je je lichaam goed voorbereidt op een eventuele zwangerschap en het produceren van een gezonde baby.

Hoe vergroot je de kans om snel zwanger te worden? Een paar tips! 

Snel zwanger worden tip 1: bereid je lichaam voor op een gezonde zwangerschap

Slik Foliumzuur
Idealiter start je zodra je weet dat je zwanger wilt worden, met het slikken van Foliumzuur. Het is eigenlijk een andere benaming van vitamine B11. Het slikken van Foliumzuur verkleint de kans op afwijkingen bij je baby zoals een open ruggetje, open gehemelte en een open schedel. Lees hier meer over Foliumzuur.

Een te hoge of te lage BMI
Vrouwen met een BMI tussen de 20 en 30 hebben de grootste kans om snel zwanger te worden. Een zwangerschap en bevalling is lichamelijk zwaar. Vrouwen met overgewicht hebben een groter risico op complicaties. Let op: ga niet zelf streng lijnen. Doe dit altijd in overleg met je huisarts wanneer je tegelijk zwanger wilt worden.

Sport/ beweeg
Breng je lichaam in een goede conditie. Daar heb je profijt van tijdens de zwangerschap.

Eet gezond en gevarieerd
Eet volgens de schijf van 5 zodat je alle voedingsstoffen binnen krijgt.
Geen drugs of alcohol en stop met roken. Gezond en gevarieerd eten geldt overigens ook voor de aankomende papa’s. Het zaad wordt daardoor krachtiger en beter van kwaliteit.

Geen stress
Verlaag je stresslevels. Stress verkleint de kans op een zwangerschap en is ook niet goed voor een ongeboren kindje. Vermijd stressvolle situaties en zoek manieren om je te ontspannen. Voor de een is dit yoga, mediteren of een boek lezen en voor de ander is dit juist super lekker sporten in de sportschool.

Snel zwanger worden tip 2: bereken je ovulatie

Wat zijn je vruchtbare dagen?
Wanneer je op de hoogte bent wanneer deze dagen zijn is het makkelijker raak schieten! Je vruchtbare dagen zijn vlak voor en tijdens de eisprong. Heb je een regelmatige cyclus? Dan is het iets eenvoudiger te berekenen. Het ligt altijd 14 dagen voor de start van een volgende menstruatie. Heb je een cyclus van 28 dagen, dan is dit 14. Heb je een cyclus van 26 dan is het op dag 12 na je 1e menstruatie dag van de afgelopen maand. Meer weten over het berekenen van je vruchtbaarheid (ovulatie)?

Heb je een onregelmatige cyclus? Dan kan een vruchtbaarheidstest uitkomst bieden. Deze werkt hetzelfde als een zwangerschapstest.

Snel zwanger worden tip 3: voorbereiding door de man

Kwaliteit van het zaad
Jawel, ook de man kan zich voorbereiden!

  • Zorg dat hij niet te strakke onderbroeken draagt
  • Geen hete baden of elektrische deken
  • Gezond en gevarieerd eten
  • Niet te veel zaadlozingen (3 tot 5 keer  per week is goed)
  • Geen alcohol, roken en drugs
  • Verliezen van overgewicht
  • Stop met overmatig sporten of eventuele hormonen
  • In de ochtend zijn er meer spermacellen

Snel zwanger worden tip 4: vrij tips

Vrij regelmatig
Wil je zwanger worden zonder rekenen? Vrij om de 2 tot 3 dagen. Probeer het wel leuk te houden en er geen verplicht nummer van te maken. Opwinding door bijvoorbeeld voorspel heeft een positief effect op de kans om zwanger te worden. Jij wordt vochtiger waardoor de zaadcel een makkelijkere weg af hoeft te leggen en de kwaliteit van het zaad gaat ook omhoog. Je kunt de mood voor seks altijd opkrikken door leuke sexspeeltjes uit te proberen. Zo blijft het spannend in bed en heb je meer kans van slagen.

Standjes ter bevordering van het zwanger worden
Er wordt gezegd dat de missionaris houding, op zijn hondjes en lepeltje lepeltje houding de kans op een zwangerschap vergroten.

Gebruik eventueel glijmiddel
Ben je iets droger? Zorg dat je opgewonden bent door voorspel of het gebruik glijmiddel (let op: niet zaad dodend). De zaadjes kunnen dan beter de juiste richting op glijden.

Klaarkomen
Wanneer je zelf ook klaarkomt, duw je de zaadjes door het samentrekken van de baarmoeder de juiste richting op.

Blijf even liggen
Ga niet direct naar de toilet na een vrijpartij maar blijf even 10 minuten liggen.

Geduld
De meeste stellen zijn niet binnen 3 maanden zwanger. Sterker nog 1 op de 10 niet binnen een jaar. Ook al is het lastig, probeer een beetje geduld te hebben. Bekijk ook de statistieken met betrekking tot het zwanger worden.

Niet zwanger na 1 jaar?
Overleg met je huisarts wat de mogelijkheden zijn.

Delen:

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN: