Baarmoedermond voelen en zwanger worden

//Baarmoedermond voelen en zwanger worden
Baarmoedermond voelen en zwanger worden 2019-05-09T10:18:02+02:00

De baarmoedermond kun je voelen en de stand zegt iets over je vruchtbaarheid. Met een beetje oefening leer je de verschillende posities van de baarmoedermond kennen gedurende je cyclus. Handig wanneer je zwanger wilt worden. De baarmoedermond verandert tijdens de cyclus van hardheid en zakt omlaag en gaat omhoog.

Positie van de baarmoedermond voelen

Het voelen van de positie van de baarmoedermond is dus één van de manieren om erachter te komen of je vruchtbaar bent. Je hebt alleen wel even geduld nodig om de verschillende standen te herkennen. Meestal duurt dit 1 cyclus.Hoe pak je dit dan aan? Je start het beste tegen het einde van je menstruatie. Ga iedere dag rond hetzelfde tijdstip met 1 of 2 vingers in je vagina. Hetzelfde tijdstip is belangrijk omdat de positie ook gedurende de dag verandert. Doe het bijvoorbeeld iedere ochtend of avond voordat je naar bed gaat. Het gaat het makkelijkste als je op je hurken zit.

Positie van de baarmoedermond : wat voel je?

Tegen het einde van je menstruatie zul je merken dat de baarmoedermond redelijk hoog staat en een heel klein beetje open staat. Wanneer je menstruatie voorbij is, zakt de baarmoedermond weer en is deze gesloten. Ook voelt het hard aan, net als het puntje van je neus. Wanneer je al een keertje bevallen bent, zal er altijd nog een heel klein spleetje voelbaar zijn. Ben je nog nooit bevallen, dan zit de baarmoedermond volledig dicht.

Hoe voelt de baarmoedermond wanneer je vruchtbaar bent?

De hamvraag is natuurlijk hoe je voelt wanneer je vruchtbaar bent. De baarmoedermond voelt dan steeds zachter aan. Het staat hoger en een beetje open. Het kan dat bij jou de baarmoedermond zo hoog komt dat je het niet meer kunt voelen. Dan moet je helaas een beetje gokken wanneer je vruchtbaar bent of 1 van de andere methoden gebruiken. Wist je dat je ook je ovulatie kunt berekenen? Zo weet je precies wanneer je vruchtbaar bent.

Je voelt dat de baarmoedermond steeds hoger komt te zitten en dat er steeds meer slijm omheen komt. Tijdens de ovulatie (eisprong) staat je baarmoedermond helemaal open en is zacht (zoals je oorlel). Je bent nu vruchtbaar! Klaar om een bevrucht eitje naar binnen te laten zwemmen.

Kun je voelen of je zwanger bent?

Nee, je kunt niet aan de baarmoedermond voelen of het is gelukt. Jammer! Na de ovulatie sluit de baarmoedermond en wordt het weer hard. Je zult moeten wachten totdat je een zwangerschapstest kunt doen.

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN:

  • Tips bekkenbodem kraamweek

Je kraamtijd tijdens corona

16:51|Reacties uitgeschakeld voor Je kraamtijd tijdens corona

  • Baby kosten

Tips om te besparen met een baby

10:59|Reacties uitgeschakeld voor Tips om te besparen met een baby

  • Zorgverzekering

Hoe zit het met je zorgverzekering als je in 2021 zwakker wordt? 

12:36|Reacties uitgeschakeld voor Hoe zit het met je zorgverzekering als je in 2021 zwakker wordt? 

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen