Zwanger van een tweeling en dan?

//Zwanger van een tweeling en dan?

Zwanger van een tweeling en dan?

De 1e echo is achter de rug en ik ben op intake bij de verloskundigenpraktijk die mij met de zwangerschap van Romee prima hebben begeleid. We krijgen daar te horen wat we eigenlijk al wisten. Je bent zwanger van een tweeling en komt onder controle in het ziekenhuis bij de gynaecologen.

Zwanger van een tweeling: extra zorgen

Al snel volgen de afspraken in het ziekenhuis. Met 10 weken krijg ik weer een echo en de kennismaking met de gynaecoloog. Terwijl ik zit te wachten voor de echo, word ik toch weer erg nerveus. Iets wat ik normaal gesproken niet zo snel ben. Maar nu met 2 kindjes die in mijn buik groeien heb ik ineens de angst dat het misschien met 1 van de kindjes niet goed is of gaat. Eenmaal aan de beurt mag ik gelijk gaan liggen en zien we al snel weer 2 spartelende kindjes met kloppende hartjes, een hele opluchting! En dan laten ze de hartjes van de baby’s horen en ook dit is bij een 2e zwangerschap weer zo speciaal.

Na de echo stelt de echoscopiste mij enorm gerust door te vertellen dat de kindjes allebei hun eigen huisje en placenta hebben. Wat eigenlijk inhoudt dat dit de meest gunstige vorm is van een meerlingzwangerschap. Dit nam bij mij een hele hoop angsten weg wat betreft het verloop van de zwangerschap. Ik had vooraf uiteraard Google afgestruind op een meerlingzwangerschap.. Nou, daar word je dus niet perse vrolijk van.

Met 12 weken mogen we weer terugkomen voor de combinatietest. Ook hier zijn weer 2 mooie kloppende hartjes te zien en te horen. De kindjes doen het voortreffelijk qua groei! Diezelfde middag word ik nog gebeld door het ziekenhuis, dat er geen verhoogde risico’s zijn. Steeds meer durf ik te genieten van de zwangerschap en het feit dat het er 2 zijn…

Inmiddels is het nieuws ook “wereldkundig” gemaakt. Mijn mond houden op dit gebied is sowieso al een straf en als het dan ook nog eens 2 wondertjes zijn dan kan ik mij helemaal niet meer inhouden.

Zwanger van een tweeling: extra kosten

Het feit dat het er 2 zijn blijft in mijn ogen wel iets heel bijzonders. Ik vind het soms nog steeds erg onwerkelijk. Nadat de eerste echo’s zo goed waren, durfden we ook de eerste stap te nemen qua kinderwagen. Onze huidige is niet geschikt als een duowagen. Gelukkig konden we onze oude kinderwagen nog goed verkopen. En zo werd al snel de nieuwe wagen besteld.

Een extra ledikantje was ook al snel geregeld doordat mijn kleine neefje uit zijn ledikantje gegroeid was. En zo ook een extra maxi-cosi. Lang leve meedenkende familie en vrienden!  Langzaamaan kunnen we dingen die we nog moeten aanschaffen en regelen gaan afvinken! De grote vraag die nu nog rest: past alles wel in de huidige auto….??

Lees ook mijn andere artikelen:

Laura

Hi, ik ben Laura, 29 jaar en samen met mijn man hebben we een dochter van bijna 2 jaar.

Inmiddels wordt onze dochter, grote zus van niet 1 maar 2 kindjes! Die shock was even heel groot, maar nu alleen maar leuk.

Benieuwd hoe wij alles ervaren na dit overweldigende nieuws?

2018-04-17T12:06:00+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen