Zwanger: navel naar buiten

/Zwanger: navel naar buiten
Zwanger: navel naar buiten 2018-03-25T18:42:43+02:00

Je bent zwanger en “plop” je navel komt naar buiten. Veel zwangeren krijgen tijdens de zwangerschap een navel die naar buiten komt. Het moment varieert per zwangere, de ene heeft al bij 23 weken een uitgeplopte navel en de ander pas aan het einde van de zwangerschap. En weer anderen hebben er geen last van.

Wat is de oorzaak van een navel die naar buiten plopt tijdens de zwangerschap?

De navel plopt naar buiten door de druk van binnen uit. Je baarmoeder en je baby drukken als het ware je navel naar buiten. Je navel kan gevoelig en soms ook pijnlijk zijn. Dit is normaal.

Na je zwangerschap zal je navel zich wel weer terugtrekken. Het blijft echter wel een slappere versie van de oorspronkelijke navel van voor je zwangerschap. Sommige vrouwen noemen het gekscherend een moeder medaille.

Wat kun je doen tegen het uitploppen van de navel?

Niets eigenlijk. Je kunt wel smeren om de huid soepel te houden. Vaak verlicht dit ook eventuele pijn/ gevoeligheid van de navel.

Wanneer moet je naar de huisarts?

Doet je navel echt veel pijn? Wordt het meer wanneer er druk op komt door bijvoorbeeld hoesten of niezen? Of zit er een uitstulping bij? Dan heb je misschien een navelbreuk, ga dan even langs de huisarts voor de zekerheid.

Bekijk ook de lijst met andere zwangerschapskwalen.

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN:

  • Luiers

Zo kun je besparen op luiers

09:11|Reacties uitgeschakeld voor Zo kun je besparen op luiers

  • Luier

Wassen of weggooien?

18:11|Reacties uitgeschakeld voor Wassen of weggooien?

  • wasbare zoogcrompressen

Wasbare zoogcompressen: ideaal!

16:02|Reacties uitgeschakeld voor Wasbare zoogcompressen: ideaal!

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen