Winterbaby’s kruipen sneller

//Winterbaby’s kruipen sneller

Winterbaby’s kruipen sneller

Heb je net een baby of verwacht je er binnenkort eentje? Zij zullen iets (gemiddeld zo’n 5 weken) sneller leren kruipen dan de baby’s die in de zomer geboren worden.

Wanneer kruipen baby’s?

Gemiddeld leert een baby met 31 weken kruipen. Baby’s die in de zomer geboren worden, kruipen gemiddeld iets later, met 36 weken. De winterbaby’s starten al met 30 weken.

Hoe is dat kruipen onderzocht?

Een Israëlische universiteit heeft een groep van 47 baby’s geanalyseerd. De baby’s werden ingedeeld in 2 groepen. De ene groep bestond uit baby’s die tussen juni en november geboren waren. De andere groep baby’s waren ergens tussen december en mei geboren. De laatste groep was dus beduidend sneller met het leren kruipen.

Wat zou de reden kunnen zijn van het sneller kruipen?

De mogelijke verklaring die door de onderzoekers gegeven wordt, klinkt heel logisch eigenlijk. Winterbaby’s beginnen dus met (oefenen met) kruipen in de zomermaanden. Zij liggen waarschijnlijk meer op de buik op de grond, hebben meer daglicht waardoor ze actiever zijn. Ze oefenen dan meer en hebben in die periode ook waarschijnlijk minder lang zware luiers aan. Logisch toch?

Toch vraag ik mij af of dit de juiste verklaring is: wanneer je het aantal weken optelt bij baby’s geboren in november zou dit kunnen kloppen. Maar de groep “winterbaby’s” loopt tot en met baby’s geboren in mei…. Snel rekensommetje leert dan dat je baby niet meer in de zomer oefent. Wat de verklaring ook is: heb je een winterbaby, dan zal je baby een maandje eerder kruipen!

Bron: ScienceDaily

2019-01-16T20:01:59+01:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen