“Wen middagen” op de crèche: fantastisch!

/, Momlife/“Wen middagen” op de crèche: fantastisch!

“Wen middagen” op de crèche: fantastisch!

Misschien ben ik wel een ontaarde moeder…Maar ik vond het heerlijk toen mijn baby ging wennen op de crèche. Na drie maanden vol overgave voor mijn lieve baby te hebben gezorgd, was het bijna tijd om te gaan starten met werken. De dame van de crèche had aangegeven dat het verstandig was, als er eerst een paar “wen middagen” aan vooraf gingen. Met name voor de moeder, want baby’s vinden het over het algemeen dikke prima. Dat is wat er tenminste verteld wordt door de leidsters.

Of dat laatste waar is, weet je niet echt. Natuurlijk vertellen de leidsters dat, anders staan alle moeders nog harder te brullen en zou dat weleens ten koste kunnen gaan van hun inkomsten. Maar ik wijk nu uit… Het is voor mijn eigen gemoedsrust ook beter om dit als waarheid aan te nemen.

Vriendinnetjes, mijn moeder en zussen vroegen vooraf of ik ertegenop zag. Om mijn allergrootste trots weg te brengen naar de crèche…. Nee, eigenlijk niet echt. Maar is dat een wenselijk antwoord? Ik was er na mijn zwangerschap en 3 maanden oude baby al wel achter, dat het soms niet zo handig is om alles maar gewoon te zeggen. De oordelen vliegen je al snel om de oren.

Ik keek al een paar dagen uit naar die echte me-time. Dus op de dag zelf, ging ik vol goede moed naar de crèche. Ik kuste mijn dochter gedag. Oké, de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat ik het afscheid niet super lollig vond. Misschien heb ik ook wel een ieniemini traantje weggepinkt.

Maar zodra ik de straat uit was, leek ik even te zweven. Ik had gewoon een paar uur helemaal voor mezelf. Koffie drinken in mijn favoriete Koffiebar, boekje lezen en een beetje shoppen. HEERLIJK! De uren vlogen voorbij. En hoe leuk is het dan om daarna je baby weer op te halen. Te bedelven onder duizend kusjes en knuffels. Het is zelfs niet erg dat je wederom wordt onder gespuugd, ook al is het op je nieuwe shirtje.

Ik keek al weer uit naar de volgende wenmiddag en fantaseerde erop los wat ik dan allemaal zou gaan doen. Naar de kapper, weer shoppen, of gewoon een beetje door de stad slenteren. Ik temperde mijn enthousiasme toch ietwat naar anderen. Wanneer mij werd gevraagd hoe ik het had gevonden, antwoordde ik iets in de trant van “Ja even wennen, maar ik heb voor goede afleiding gezorgd.” Niets gelogen: het is best wennen om weer even lekker tijd voor jezelf te hebben.

Ben ik een ontaarde moeder? Nee, ik denk het niet. Wel eentje die het belangrijk en leuk vindt om zelf ook even tijd voor zichzelf te hebben. Daar word ik namelijk een nog leukere moeder van!

Door: Cato

2018-03-13T12:44:24+01:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen