Laat ik voorop stellen dat ik het heel bijzonder vind om zwanger te mogen zijn en nog steeds ontzettend dankbaar ben dat het zwanger worden ondanks mijn PCOS toch zo snel gelukt is. Toch ben ik geen geboren zwangere en ben ik heel blij als ik straks ons kindje in mijn armen heb en mijn zwangerschap voorbij is! Hieronder lees je wat ik dus echt niet ga missen aan zwanger zijn…

  1. De misselijkheid

Met stip op nummer 1, want ik ben vanaf week 5 dus gewoon constant misselijk geweest en nu nog steeds. Het eerste trimester had ik goede hoop dat het weer over zou gaan, maar nu ga ik ervan uit dat ik gewoon misselijk blijf tot de babes uit mijn buik is. Gelukkig geef ik niet (meer) over en ik kan nog wel gewoon eten, veel zelfs want dat is het enige moment dat ik me even niet misselijk voel, maar daarna komt het gewoon weer net zo hard terug. Ik kijk zo uit naar het moment dat ik me gewoon weer kiplekker voel in plaats van constant dit nare, misselijke, gevoel.

  1. Het constant moeten plassen

Voor mijn zwangerschap had ik al niet een hele grote blaas en moest ik al vaker plassen dan de gemiddelde mens, maar nu heb ik af en toe het gevoel alsof ik het toilet gewoon nooit meer af kom. Overdag is het nog wel te doen, al heb ik deze periode al een fortuin aan openbare toiletten uitgegeven, maar s’nachts gaan alle sluizen open lijkt het wel. Zes keer per nacht eruit om te plassen is eerder regel dan uitzondering.

  1. Die dikke buik

Vlak voordat ik zwanger werd, ben ik 6 kilo afgevallen en was ik op mijn slankst en strakst in jaren, als ik daar nu foto’s van terugkijk kan ik echt niet wachten tot ik daar weer naar toe kan werken. Gelukkig heb ik tot nu toe alleen maar een zwangerschapsbuik en ben ik voor de rest niet zoveel uitgedijd, maar nu gaat die buik echt een beetje in de weg zitten en worden dingen als schoenen aantrekken lastiger wat maakt dat ik me dus soms heel ongemakkelijk voel.

  1. Mijn zwangerschapskleding

Een beetje in dezelfde categorie als hierboven, ik was zo blij met mijn kledingmaat en spiegelbeeld in mijn kleding vlak voor mijn zwangerschap dat ik niet kan wachten tot ik weer in mijn mooie strakke high- waist skinnyjeans pas. Ik verwacht natuurlijk niet dat ik een week na mijn bevalling mijn kleding weer allemaal aan kan, maar ik kijk stiekem toch al verlangend naar mijn normale kleding in mijn kast. Na maanden dezelfde zwangerschapskleding ben ik er gewoon weer aan toe om uit al mijn kleding te kunnen kiezen en weer alles op de normale vrouwenafdeling in een winkel te kunnen passen.

  1. De keuzestress

Voor ik zwanger werd had ik dus echt geen idee dat de keuze uit babywebsites en babyspullen zo GROOT is en de meningen over wat het beste voor je kind is misschien nog wel groter. Normaal heb ik het niet zo moeilijk met keuzes maken, maar onder invloed van de zwangerschaphormonsters weet ik het soms echt niet meer. Wat wil je ook, als er op 1 website al een keuze is aan 532 soorten geboortekaartjes?! Ik ben blij als ik eindelijk alles in huis heb!

Misschien lijkt het na deze blog alsof ik zwanger zijn echt vreselijk vind, maar dat is ook echt niet zo hoor… Ik geniet heel erg van het trappelen van onze babyboy in mijn buik en ik ben heel gelukkig met al onze aankopen voor hem en zijn mooie babykamer. Ik ervaar alleen niet alles als 1 grote blauwe wolk tijdens mijn zwangerschap en dat mag ook weleens gezegd worden vind ik. Momenteel ben ik 30 weken zwanger en ik ga zeker mijn best doen de komende 10 (of misschien wel 12) weken nog van deze speciale momenten te genieten en natuurlijk nog lekker ijs eten want dik ben ik nu toch wel ;).

Lees ook mijn andere artikelen:

Emma

Ik ben Emma, 30 jaar oud en 3 jaar samen met mijn (very soon to be) man. Eind januari is bij mij PCOS geconstateerd en de eerste afspraak bij de fertiliteitsarts was al gemaakt, maar geheel onverwacht hadden we eind februari een positieve zwangerschapstest in handen! Momenteel ben ik dan ook in blijde verwachting van ons eerste kindje, een zoontje. Verder doe ik redelijk fanatiek aan crossfit en probeer ik dit tijdens m’n zwangerschap zolang mogelijk vol te houden. Je kan mij en m’n zwangerschap volgens op instagram; @emmasarahvg