Tegen het einde van je zwangerschap beginnen je borsten melk te produceren en kan het zo maar voorkomen dat je op je werk zit met een nat t-shirt. Geloof mij, dat wil je niet! Zoogcompressen voorkomen dat je doorlekt, alleen dan in je t-shirt. Een noodzakelijk kwaad. Maar nu kun je dat kwaad ook omzetten naar een duurzame variant. Wasbare zoogcompressen, zo belast je er het milieu niet mee.
De zoogcompressen zijn zacht door de kussentjes en vangen de melk op en voorkomen dus gênante situaties. Dát wil je wel 😉
Wasbare zoogcompressen: goed voor milieu, je gezondheid en je portemonnee
Je gebruikt ze meestal al aan het einde van je zwangerschap (sommigen al wat eerder) en na je zwangerschap (net zo lang je borstvoeding geeft). Na je bevalling reageren je borsten op het huilen van je baby. Dan begint de melk spontaan te lopen, of zelfs al wanneer je aan je baby denkt. Mooi hoe de natuur werkt, maar niet zo praktisch wanneer je bijvoorbeeld op kantoor zit.
Naast dat de zoogcompressen deze gênante situaties voorkomen, zijn ze ook goed voor je gezondheid. Het is belangrijk om je tepels zo droog mogelijk te houden in verband met schimmelinfecties. Wasbare zoogcompressen hebben een betere luchtcirculatie dan de wegwerpvarianten en zo heb je dus minder kans op infecties.
En last but not least, wasbare zoogcompressen zijn stukken voordeliger dan iedere keer de losse wegwerpvarianten te kopen.
Hoeveel zoogcompressen gebruik je?
Dit hangt natuurlijk af van hoeveel melk je verliest, maar vanuit hygiënisch oogpunt verschoon je ze om de paar uur. Wanneer je borstvoeding geeft, begint je andere borst ook te lopen. In de eerste dagen na je bevalling lijken ze wel non stop nat te zijn. Je gebruikt er al snel 6 op een dag. Daarnaast wil je ze ook kunnen wassen. Maar hoeveel je er nodig hebt, bepaal je natuurlijk zelf. Wanneer je met 8 stuks start, heb je in ieder geval een mooi begin.