Vrijtips om zwanger te worden

/Vrijtips om zwanger te worden
Vrijtips om zwanger te worden 2019-05-09T10:23:39+02:00

Jullie zijn er klaar voor, een kindje! Je wilt er graag alles aan doen om zo snel mogelijk in verwachting te raken. Je hebt natuurlijk niet alles onder controle, maar je kunt wel een aantal dingen doen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Bijvoorbeeld vrijen in bepaalde standjes of op een bepaald moment van de dag.

Realiseer je overigens wel dat slechts een heel klein percentage binnen 3 maanden zwanger is. 90% van de stellen is binnen een jaar zwanger. Je hebt dus meestal wel even geduld nodig. Ben je onder de 35 jaar, dan kun je na een jaar bij de huisarts terecht mocht het onverhoopt niet lukken. Ben je ouder dan 35 jaar? Dan kun je na een half jaar terecht.

Vrijtips om snel zwanger te worden:

Weet wanneer je vruchtbaar bent

De dagen vlak voor je ovulatie en op de dag zelf ben je het meest vruchtbaar. Dan kun je het beste vrijen met je partner. Wanneer dat is? Daar helpen wij je graag bij. Heb je een regelmatige cyclus dan is het makkelijk te berekenen. Heb je dit niet, dan kun je het wellicht een beetje inschatten en aan kansvergroting doen door de periode iets ruimer te nemen. Je kunt natuurlijk ook een ovulatietest doen, maar dan mis je de dagen voor de ovulatie. Je kunt ook kijken naar je afscheiding. Misschien een beetje vies, maar wanneer je het tussen wijs en duimvinger neemt en je er draden van kunt trekken zit je net voor je ovulatie. Dan ben je vruchtbaar! Bekijk ook ons artikel over het berekenen van je ovulatie (vruchtbare dagen).

Vrij om de dag rond de vruchtbare dagen

Op deze manier behoud je de kwaliteit van het zaad. Vaker vrijen mag uiteraard wel maar dan is het sperma minder van kwaliteit. Er zitten dan minder spermacellen in het zaad. Wanneer je dit ritme aanhoudt vrij je in ieder geval 1 keer in de vruchtbare dagen. Wist je dat je libido hoger is tijdens je vruchtbare dagen? Mooi meegenomen! Bereken je vruchtbare dagen.

Klaarkomen helpt!

Wanneer je klaarkomt trekt je baarmoeder samen. Op deze manier wordt het zaad de juiste richting in gezogen. Daarnaast is het natuurlijk plezierig en minder stressvol.

Voorspel

Neem de tijd om opgewonden te raken. Dit geldt zowel voor jou als voor je partner. De kwaliteit van het zaad neemt toe wanneer een man echt opgewonden is. Daarnaast word jij vochtiger, dit maakt het voor de spermacellen makkelijk om de juiste richting op te zwemmen. Het glijdt beter naar de juiste kant.

Standjes voor sneller zwanger worden

Succesvolle standjes zijn die standjes waarbij er diep gepenetreerd wordt en waarbij het zaad er niet zo snel uitloopt. Dit zijn de missionarishouding (hij bovenop), lepeltje lepeltje en op zijn hondjes. De standjes waar de zwaartekracht effect heeft op het zaad kun je het beste vermijden. Dit zijn dus de standjes wanneer het zaad sneller uit je stroomt. Dus staand en wanneer jij bovenop zit.

Blijf 10 minuten liggen

Je kent vast wel, de film momenten dat vrouwen met hun benen omhoog liggen. Het helpt de zwaartekracht tegen te gaan, maar het is niet nodig. Gewoon liggen is voldoende. Geef je spermacellen even de tijd om de juiste richting op te zwemmen. Ga dus niet direct naar de wc.

In de morgen heeft het zaad meer spermacellen

Hupsakee, de wekker iets vroeger en start je dag met een goede ochtendsessie.

Gebruik je glijmiddel?

Check voor de zekerheid even of er toevallig geen zaaddodende pasta in zit.

Bekijk ook de andere tips om je kans op een zwangerschap te vergroten! En bereken je vruchtbaarheid.

GERELATEERD:

LAATSTE ARTIKELEN:

  • wasbare zoogcrompressen

Wasbare zoogcompressen: ideaal!

16:02|Reacties uitgeschakeld voor Wasbare zoogcompressen: ideaal!

  • wasbare zoogcrompressen

Je kraamtijd tijdens corona

16:51|Reacties uitgeschakeld voor Je kraamtijd tijdens corona

  • Baby kosten

Tips om te besparen met een baby

10:59|Reacties uitgeschakeld voor Tips om te besparen met een baby

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen