Super, vaders krijgen 1 maand betaald verlof bij ING!

/, Papa's/Super, vaders krijgen 1 maand betaald verlof bij ING!

Super, vaders krijgen 1 maand betaald verlof bij ING!

ING heeft als eerste grote (bank)organisatie 1 maand doorbetaald verlof opgenomen in de CAO voor partners bij de geboorte van een baby. Niet alleen voor vaders maar ook voor niet biologische moeders, ofwel partnerverlof. Je kunt daarna nog 3 maanden onbetaald verlof opnemen. Super geregeld dus! ING heeft dit voor maar liefst 13.000 werknemers opgenomen in de CAO. Een aardige kostenpost dus. ING beoogt hier onder andere mee om een aantrekkelijke werkgever te worden en talent te behouden/ aan te trekken.

Wat ons betreft is dit in ieder geval een dikke plus! Hoe fijn om die eerste super bijzondere maand samen met je partner te kunnen beleven. Want laten we eerlijk zijn, wanneer je partner na die eerste 3 dagen of week weer aan de slag gaat, dat is toch ook best even spannend. Om alleen met je baby thuis te blijven, vol hormonen en moe van de nachtvoedingen. In een keer slaat dan vaak de onzekerheid toe, totaal onnodig, alleen dat weet je op dat moment nog niet.

Daarbij zijn vaders na die eerste week er ook nog niet helemaal bij met hun gedachten dus zoveel mist een werkgever nog niet. Dat er maar meer bedrijven dit voorbeeld mogen volgen.

 

2017-09-22T12:29:08+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen