Afwachten tot de 20 weken echo? Dat ging mij echt niet lukken, lijdzaam moeten afwachten wat we nu gingen krijgen, oh echt niet! Ik maakte een afspraak bij een pretecho bureau. Het aftellen kon beginnen. Weddenschappen waren al gemaakt. Gezien we een twee-eiige tweeling gingen krijgen zette ik in op een jongen en een meisje. Al wisselde dat de nog met de dag.

Ondertussen werd het mobiele al wat minder. Fietsen was niet meer prettig en wandelen ging ook steeds lastiger. Mijn lijf ging pijn doen. Als ik mij eerder verdiept had in de tweelingzwangerschap, dan had ik al snel geweten dat ik bekkeninstabiliteit had. Net als alle symptomen die ik voor normaal aangenomen heb, waar ik minstens 2 keer voor opgenomen had moeten worden. Zoals de aanhoudende harde buiken. Maar ik was lekker nuchter, hoort erbij, komt helemaal goed en zo waggelde ik naar de 17e week, de pretecho !

En daar gingen we dan! Haal even diep adem zei de dokter, daar gaan we.

Iedereen zat een beetje nerveus te giechelen, want het was toch erg spannend. Willen jullie de geslachten weten? (Ik lag letterlijk 1 minuut met het echo apparaat op mijn buik) Ja dat willen we graag weten!! “Oké, gefeliciteerd ! U krijgt twee dochters!”

Twee dochters ?! Dat brengt mij terug naar een paar jaar eerder, toen ik een medium bezocht. Dat medium vertelde dat mijn overleden vader vergezeld werd door twee meisjes. Twee kleine meisjes en ze vonden het ontzettend gezellig met mijn vader. Ze waren zo blij met zijn drietjes dat mijn vader moeite had om ze te laten gaan, maar 1 meisje zou bij ons geboren worden. Met de geboorte van deze dochter zouden we zo blij zijn dat we zelfs zouden overwegen om nog een derde kindje te willen. Maar dat zou veel te veel zijn en dat zouden we dan toch maar niet doen. Terwijl dat andere meisje ook dolgraag bij ons geboren wilde worden. Goed verhaal dacht ik. Maar ik wil helemaal geen kinderen meer. We zijn heel blij met onze zoon. Daar laten we het bij en een beetje sceptisch vertrok ik. Want hoe kan zo iemand er dan toch zo naast zitten he?

Maar goed, we kregen twee dochters. Het shoppen kon beginnen! Wel online, want het echte winkelen was er niet meer zoveel bij. En met 30 weken waren we compleet: kamertje af, kleertjes gewassen en gestreken, tas klaar. Aftellen naar de laatste weken. Compleet het idee hebben dat dat gewoon 40 weken werd, gingen we de laatste 10 weken aftellen.

Die 40 weken haalde ik natuurlijk niet.

Met 34 weken bleef ik aanhoudende buikpijn houden en daar baalde ik behoorlijk van. Zonder erbij stil te staan dat het een vroeggeboorte kon worden, maakte ik mij vooral druk over een eventuele opname. Tijdens de zwangerschap van onze zoon ben ik ook opgenomen geweest en dat vond ik vreselijk! Op aandringen van mijn man heb ik toch de verloskundige gebeld. Ik moest direct komen. Dus daar gingen we.

De gynaecoloog was niet erg gerust met het aanvoelen van mijn buik en de symptomen. Ze ging mijn baarmoedermond opmeten. En waar ze al rekening mee hield was echt zo, de baarmoedermond was aan het verstrijken.

“We gaan u opnemen mevrouw,  u moet nu absolute bedrust krijgen.” Met 34 weken gaan ze niet meer aan de slag met weeënremmers en is dat de enige oplossing om ze nog zo lang mogelijk binnen te houden. Waar ik dus al bang voor was en ik baalde als een stekker. Dus een charme offensief! Na veel smeken en plechtig beloofd te hebben om op bed te blijven (ik mocht plassen en niet eens elke dag douchen), dus echt op bed blijven, mocht ik naar huis. Als het rommelt niet eens bellen, maar meteen komen! En zo startte week 34……..

Lees ook mijn eerste artikel:

Na 2 maanden proberen, gestopt met IUI en toen..

Grappen maken over een tweeling, dat doe je niet.. euhm

Nelleke

Hey, ik ben Nelleke, 38 jaar jong en citymom uit Amsterdam.

Trotse moeder van Mickey van 15 en zijn zusjes Teddie en jill van 4 jaar.

Getrouwd met de leukste man. En met zijn vijven en Doodle Frankie hebben we een druk maar ontzettend leuk leven.
Je kunt mij ook volgen op instagram: Teddy and Jill.