Lekker naar het strand gaan is nèt even wat meer werk met een baby of met kleine kinderen (dit is een understatement). Maar met deze tips zal het zeker te weten een stukje makkelijker gaan.

Strandtips voor baby’s en kleine kinderen:

Smeer thuis van top tot teen in.

Niets is zo vervelend als (bezweet van het dragen) aankomen op het strand, het enthousiasme van je kinderen moeten temperen (lees huilsessies) omdat je nog moet gaan insmeren. Daarnaast zitten ze dan binnen 1 minuut onder het plakkerige zand en vergeet je waarschijnlijk net dat randje bij een broekje. En nog een voordeel van thuis smeren, zonnebrand heeft een half uur nodig om in te werken. Het eerste halfuur ben je dus direct al beschermd wanneer je thuis smeert. Dus: insmeren, liefst zonder kleding, zo vergeet je niets en even laten intrekken voordat je de kleding aantrekt. Anders krijg je vlekken.

Zet een smeeralarm op je telefoon.

Zo smeer je zeker iedere 2 uur en voorkom je nare verbrandingsplekken.

Ga vroeg in de ochtend of laat in de middag.

Ga in ieder geval niet op het moment dat de zon het sterkste is (tussen 12.00 en 15.00 uur)..

Zandproof snacks

Niets zo vervelend als gesneden fruit of broodjes vol met zand. Neem bijvoorbeeld knijpyoghurt mee of snijd een broodje in meerdere stukken. Mocht er een stukje onder het zand zitten dan hoef je niet het hele broodje weg te gooien.

Bezig met zindelijkheidstraining?

Aii, dan ben je misschien wel bang voor number two. Neem een zwemluier mee of een oefenpotje.

Zorg voor schaduw.

Neem een parasolletje mee en vergeet ook de standaard niet, zodat je hem goed vast kunt zetten in het zand. Neem ook een hoedje mee voor je baby of kindje.

Drinken

Wanneer het warm is, heeft je kindje meer water nodig. Zorg dat je genoeg drinken geeft. Neem een fles water mee. Drinken ze niet zo graag water, mix dan eens water met een klein beetje sap. Juicy water! Zorg ook voor een flesje water in de auto, onder je stoel. Zo heb je bij terugkomst na de strandwandeling iets te drinken voor jullie.

Bouw je eigen speeldomein

Neem een tweepersoonslaken met elastiek mee en zet de hoeken vast, door er zware spullen (of zand) op te zetten. Klaar is je domein. Niet zwaar om mee te tillen, wel handig.

Opblaas babyzwembadje

Een klein beetje werk, (neem ook iets mee zodat je het kunt vullen). Maar succes gegarandeerd en je kunt ervoor zorgen dat je een beschut (parasol) plekje hebt om te spelen met water.

Speelgoed

Je hoeft geen bergen speelgoed mee te sjouwen. Een schep met een emmer is vaak al genoeg. Of deze leuke zandijsjes maker geeft bijvoorbeeld ook uren speelplezier.

Reken niet op een slaapje

De meeste kinderen vinden het zo leuk, dat ze niet gaan slapen. Reken er dus ook niet op in je planning. Slapen ze wel? Dan is dat mooi meegenomen.

Hammamdoeken

Hammamdoeken zijn super handig op het strand. Ze zijn zacht, nemen vocht op en zijn super dun. Veel makkelijker mee te nemen dan de traditionele strandlakens.

Veel plezier op het strand!