Ik ben geen voorstander van ballenbakken en trampolineparken. Mijn kinderen vinden het fantastisch maar uiteindelijk zit ik in de takkeherrie, met een bak laffe cappuccino op een plakkerig oncomfortabel klapstoeltje mij door een stapel verflenste Libelle ’s heen te werken. Maar ja, het is in januari zo koud buiten en als het dan ook nog de hele dag gaat regen….. Dus om te voorkomen dat mijn kinderen voor 11.00 uur ’s ochtends elkaar al gewurgd hebben, zit er soms gewoon niks anders op.

Het werd het voor mij nog onbekende trampoline park Jumpsquare.

Ze hebben inmiddels meerdere vestigingen in Nederland, wij bezochten de vestiging in Rijswijk. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 9 jaar is er een mini jump waar ik vooraf vier plekken voor had gereserveerd. De TomTom stuurt mij een troosteloos bedrijven terrein op, richting een grijs gebouw met geel logo. Eenmaal binnen vraag ik mij af of ik wel goed zit, maar bij de balie word ik hartelijk ontvangen door twee frisse jonge meiden, die mijn kinderen de regels uit leggen en een bandje om hun pols knopen.

Vriendelijk begeleiden ze ons naar de plek waar we onze schoenen en jassen uit kunnen trekken.

We komen in een soort fabriekshal met op de grond dempend tapijt, gezellige zithoekjes en robuuste tafels met comfortabele stoelen. Aan de tafels zitten vaders, moeders, oma’s en opa’s rustig te werken of te lezen achter een smakelijke bak koffie van een fris uitziende counter in het midden van de hal. De kaak van mijn kinderen ligt inmiddels op hun enkels want daarachter is een overvloed aan trampolines, schuimbakken, een trapeze en metershoge springblokken met airbags. Voor ik het weet zijn de schoenen uit en storten mijn kinderen zich tussen alle stuiterende kinderen.

Wat ongemakkelijk betreed ik samen met onze jongste telg de “Jump Area”.

Mijn dochters zijn inmiddels de schuimbak ingedoken en roepen dat ik ook moet springen. Samen met Jet waag ik de sprong en eindig zacht tussen de schuimblokken. En dan gaan we los, we springen op trampolines, hangen aan de trapeze, klimmen op blokken en we storten onszelf van rubberen blokken op trampoline, zo de airbag in.

Na een uur zijn de kinderen bezweet en is onze playtime voorbij.

Ik bestel een grote kan limonade en een lekkere bak koffie voor mijzelf. We nestelen onszelf op een paar heerlijke banken en komen langzaam weer op adem. Met een ijsje weet ik ze zonder morren naar buiten de auto in te loodsen en rij ik met vier compleet afgeragde, maar gelukkige kindertjes het troosteloze bedrijven terrein af richting huis.

Nee Jumpsquare is niet te vergelijken met een ballenbak.

Het is een frisse overzichtelijke hal met comfortabele schone zitplekken, lekkere koffie, behulpzaam en vriendelijk personeel, schone wc’s en gratis Wifi. Ok, de takkeherrie is vergelijkbaar, maar die kwam voornamelijk uit mijn mond toen ik mij gillend de schuimbak in stortte……Kortom, een geslaagd uitje en ook leuk voor moeders dus……. Wil je ook een keertje springen? Zwangerschapsloket mag nu ook vrijkaarten weggeven. 

Wil je graag zien hoe het was? Kijk dan naar het korte filmpje op ons YouTube Kanaal!

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul