Onze kinderwens nam serieuze vormen aan. Aangezien het gemiddeld een half jaar duurt voordat je zwanger bent dachten wij dat het bij ons ook wel zo zou lopen. Na 3 weken bleek ik al zwanger! Gelijk raak! Op het moment dat wij erachter kwamen dat we in verwachting waren, bleek de vestiging waar ik werkzaam was te gaan stoppen. 

Aangezien ik de eerste 4 maanden elke dag alles heb uitgespuugd was het ook niet echt handig om te gaan solliciteren.

“Mevrouw, kopje thee? Burp…. Nee geen goed idee” 

Van de een op andere dag was gelukkig die misselijkheid over en kon ik echt gaan genieten. Na een paar gesprekken werd het voor ons duidelijk dat ik thuis zou blijven de eerste jaren van ons kindje. Allebei voelden we ons daar het allerbeste bij. Elke ontwikkeling zelf meemaken, de rust, regelmaat en stabiliteit leek ons het beste voor ons kindje.

De zwangerschap verliep volgens het boekje en de bevalling “Nouja, op dat deel van die vacuümpomp na” ook prima.. Ze komen er helaas niet uit gewandeld.

Tot op de dag van vandaag ben ik elke dag samen met ons zoontje die nu 2,5 is. Thuisblijfmoeder lijkt voor de werkende moeders lui lekker leven, hele dag koffietjes drinken en alle Netflix series kijken. Helaas is dat toch echt niet de realiteit..

Elke dag heb je de zorg voor je kindje. Er bestaat geen weekend en je hebt bijna geen moment vrije handen. Ja, als hij slaapt, maar vaak ga je dan nog even de dingen doen die je met hem erbij niet kan doen. Nee, elke dag is er hetzelfde ritme. 

Je kindje heeft alle aandacht nodig en je huis blijft met zo’n rondwandelende peuter ook niet bepaald opgeruimd dus er moet gewerkt worden.. “Ik bespaarde wel een hoop tijd dat ik het eten van mijn baby niet meer zelf hoefde te maken” (zie vorige blog)

Ik mis soms echt wel leuke collega’s en je sociale leven wordt een stuk beperkter. Af en toe vind ik het flink pittig en denk ik “Tja als ik nu een baan had, trok ik de deur achter me dicht en tot vanavond. Ajuu”.. 

Toch wegen voor ons persoonlijk de voordelen zwaarder dan de nadelen.. Als ik terug kijk op de afgelopen 2,5 jaar, hoe snel alles gaat qua ontwikkeling en het groeien van je kindje. Maak je dat allemaal elke dag mee. Geen heen en weer geslinger en stress in de ochtend om op tijd de deur uit te komen

De band die je opbouwt is zo sterk, dat je precies weet en aanvoelt wat je kindje nodig heeft. Ik kan zo nog wel even doorgaan over alles wat mooi en bijzonder is.. 

Ik begrijp het overigens volledig als vrouwen besluiten hun baan te behouden. Om toch hun eigen deel te hebben en vaak is het financieel ook helemaal niet mogelijk.

Toch… Mocht je het overwegen en is het mogelijk om bij je kindje thuis te blijven, kan ik het zeker iedereen aanraden!

Lees ook mijn andere artikel:

Zelf eten maken voor mijn baby? Een potje kan ook!

Catharina

Ik ben Catharina 32 jaar

Moeder van peuter Milan Luca 2,5 jaar. Al jaren gelukkig met Sander. Bewust gekozen thuisblijfmoeder

Je kunt mij ook volgen op instagram: Cathpst.