Het lijkt niet meer van deze tijd; thuisblijfmoeder zijn. Er zijn immers kinderopvangcentra, gastouders, opa’s en oma’s en bij veel vrouwen de drang (of noodzaak) om nog carrière te maken. Daardoor worden soms kinderwensen even in de koelkast gezet. Of wordt ervoor gekozen om een gezin te stichten om daarna weer zo snel mogelijk het werk op te pakken. Ik wil hiermee overigens níemand veroordelen, want voor iedere keuze valt wat te zegge. Zolang je er zélf achter staat; wie ben ik dan om erover te oordelen?

Lekker de hele dag bingewatchen als thuisblijfmoeder?

Ik ben dus wel thuisblijfmoeder. Ook een beetje omdat ik niet zo makkelijk aan het werk kom (te duur voor de functies waar ik op kan solliciteren) en ook niet fulltime kan en wil werken. Dus tot die tijd ben ik thuisblijfmoeder en toch gaat onze kleine twee keer per week naar het kinderdagverblijf en ook regelmatig even uit logeren bij opa en oma. Een veel gehoord misverstand is dan ook ‘Lekker zeg, dan kan je gewoon de hele dag bingewatchen.’ Ja, dat kán inderdaad. En dat zou ik ook oprecht doen, als het kon bij ons. Maar helaas loopt het wasgoed niet vanzelf de wasmachine in en gaat het ook niet vanzelf de wasmachine weer uit en op het droogrek. Een robotstofzuiger heb ik ook niet (is ook geen doen met alle verschillende kleden in huis) en ruimt het speelgoed zichzelf ook niet op. Hoe graag ik het ook zou willen; daar is niet altijd tijd voor met een peuter om je heen. En hoe graag ik het ook zou willen; zelfs op de ‘vrije dagen’ kom ik er niet altijd even goed aan toe.

Wat ik dan wel doe als thuisblijfmoeder?

Nou ja, ik probéér het huis begaanbaar te houden en te krijgen. Soms is dat een hopeloze zaak maar hey, ik doe een dappere poging… Daarnaast probeer ik iedere dag wel even buiten te spelen met hem (even een uur, twee uur, een half uur maar net waar hij zin in heeft) en doe ik natuurlijk ook heel enthousiast mee. Kunnen we daarna mooi zonder problemen boodschappen doen; hij zit dan toch de soezen in z’n kinderwagen. Dat scheelt een hoop, lopend (en met de kinderwagen) boodschappen doen, want je neemt nooit meer mee dan je mee kan sjouwen. Met de auto verdwijnen er al snel meer pakken koekjes en chocoladerepen in je winkelwagen dan je lief is.

Oh en verrassing, ik blog natuurlijk. Nu kan ik ’s avonds ook wel blogartikelen schrijven, maar dat gaat toch makkelijker als je echt hélemaal je handen vrij hebt, overdag. In het daglicht is het toch anders dan met de gordijnen dicht, dekentje om je heen en een glas drinken voor je neus. Daar ben je toch wat minder productief mee, heel vreemd 😉 Daarnaast blijf ik natuurlijk actief op zoek naar een baan, dus hopelijk sta ik binnenkort ook gewoon weer op de werkvloer. Dan ben ik iets minder thuisblijfmoeder, maar nog steeds een beetje.

Omdat ik nu ook al geen tiptop opgeruimd huis heb zal er dus, als ik wél aan het werk ben, weinig veranderen. Ik ga niet fulltime werken, en verder komt de koningin ook niet op visite dus hoeft het ook niet helemaal steriel en aan kant te zijn. Zolang er op tijd schone was in de kast ligt. Er een gevulde koelkast en voorraadkast is en je je nek niet breekt over auto’s, fietsen en legoblokjes zal niemand klagen. Inclusief ikzelf niet. En dat is dus wat ik als ‘thuisblijfmoeder’ doe. Niet de hele dag door bingewatchen; dat doe ik ’s avonds wel (net als de rest van Nederland). Ik bedoel; alle afleveringen van Friends in 2 maanden tijd kijken is niks geks aan toch?

Lees ook mijn andere artikelen:

Rachelle

Hoi, ik ben Rachelle. 25 jaar en heb samen met mijn vriend een kabouter van 2 jaar. 

Daarnaast heb ik een SBS6-waardig verhaal.

Althans, zo refereert men er graag naar als ze mijn verhaal horen; ‘Jeetje, dat hoor je toch alleen op TV?’