Staand of zittend plassen?

/, Momlife, Papa's/Staand of zittend plassen?

Staand of zittend plassen?

Staan of zitten, de manier waarop jongens en mannen plassen is onderwerp van menig discussie. De kwestie ontwricht gezinnen, verscheurt vriendschappen en zet protest plassers aan tot sproeiend vrij pissen. Het kon mij eerlijk gezegd geen worst (ha ha, worst…..) schelen. Tot ik uit huis ging en zelf de wc pot schoon moest maken. Nu had ik ook wel een soort van pech, aangezien ik de enige vrouw was in een uitgewoond studentenhuis met 6! Mannen. Al snel kwam ik erachter dat mijn medebewoners, er doorgaans een waterballet van maakten omdat ze te lui (of te lam) waren om goed te richten. Dat het vrouwelijke bezoek wegens smetvrees of anders, vervolgens gingen ‘hangen’, maakte het er niet beter op.

Met je piemel als een hogedrukspuit in de rondte sproeien.

Ik ben me ervan bewust dat ik een erg banaal onderwerp aansnijd, een soort taboe waar niemand het over heeft. En als vrouw heb ik er natuurlijk totaal geen verstand van, maar dat staand plassen is toch eigenlijk gewoon met je piemel als een hogedrukspuit in de rondte sproeien tot je blaas weer opgelucht adem kan halen? Met een beetje geluk kletteren er nog wat druppels in de wc-pot ook. De hoeveelheden pis die mijn medestudenten wekelijks op muren en vloeren van de wc’s spoot kon ik de hele Limoncello-afdeling van de lokale Gall & Gall mee vullen.

Zittend plassen.

Ik zou mijn kinderen later leren om de wc netjes achter te laten en bovenal in de pot te plassen. Maar toen ik dan eindelijk die kinderen kreeg, bleek het zindelijk krijgen makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de meisjes ging het nog redelijk vanzelf maar de jongens vonden door een algeheel gebrek aan concentratie en geduld het heel lastig om de hele boel in de pot te mikken. Dus om het gezwabber van mijn jongens tegen te gaan liet ik ze dan ook vaak zittend plassen. Maar aangezien hun vader zittend plassen een aantasting vindt van zijn mannelijkheid, weigerde mijn zoons al snel. Ze wilde staand plassen, want dat deed hun rolmodel ook. Vanaf dat moment leek het wel of Stevie wonder in ons huis bivakkeerde. Binnen no time maakten ze van de wc de Oost-Indische zee.

Het kan zelfs je seksleven verbeteren!

En dat terwijl het  (sorry, heren) echt gezonder blijk te zijn voor mannen om te gaan zitten. Je voorkomt er de verspreiding van ziektes mee, het is beter voor de prostaat (vooral bij oudere mannen) en het kan zelfs je seksleven verbeteren (het staat er echt!). Landen als Zweden en Japan hebben zelfs al een officieel bemoedigingsbeleid om mannen tot zittend plassen te motiveren. De zitplasser heeft namelijk veel minder kans op prostaatkanker. En zeg nou zelf, iedere man die ook maar een heel klein beetje waarde hecht aan hygiëne, weet dat zittend plassen eigenlijk de enige realistische optie is die een man heeft. Een man die staand plast in een boxershort of korte broek, voelt namelijk duizenden piepkleine druppeltjes plas over z’n blote benen gesprenkeld worden. Dus als staande plasser loop je altijd met pis op je been of broek. Dat is toch smerig?

Handen vrij!

Lieve mannen. Doe iedereen, maar vooral jezelf, een plezier en neem gewoon plaats op die pot. Pak je telefoon en werk wat achterstallige email bij, kijk op Marktplaats naar bladblazers, auto’s,  de nieuwste barbecues of ander mannelijk speelgoed, en geniet van het feit dat je je handen vrij hebt. En nee, het is niet superfijn om op een openbare toiletbril plaats te nemen, maar vergeet niet dat vrouwen dagelijks kampen met dit probleem. En als je het dan niet voor de vrouwen doet doe het dan voor je rug. Hoef je ook niet meer zo zwaar te tillen. Opgelost.

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2019-06-23T20:58:25+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen