Ik groeide op in een afgelegen gehucht en in mijn pubertijd was, naast mijn fiets, de trein het vervoersmiddel om onder de goedbedoelde bemoeizucht van mijn ouders uit te komen. De trein bracht mij van de rust naar de drukte, van de huizen naar de winkels, van het dorp naar de wereld.

Stoffig imago Spoorwegmuseum

Omdat ons gezin opgroeit in de stad hebben onze kinderen op een educatief ritje met opa en oma en de houten BRIO trein na, niks met een trein. Dus stonden ze ook niet te springen bij het door mij geopperde bezoekje. Nou denk ik bij het Spoorwegmuseum in eerste instantie ook aan een stoffig gebouw, waar fanatieke modelspoortrein verzamelaars zich te goed doen aan crematoriumkoffie in een plastic bekertje compleet met imitatie gevulde koek. Hun doelgroep valt toch een beetje onder de categorie mensen die postzegels verzamelen of dooie sprinkhanen achter glas op een spijker prikken. Ik zag mijzelf daar eigenlijk ook niet twee uur stuk slaan.

Niets is minder waar

Dat ik op een dwaalspoor zat, blijkt wel als we naar binnen lopen in de enorme hal in het tweede gedeelte van het museum. De geur van olie, geïmpregneerde houten bielzen en vettigheid komt je tegemoet. Boven onze hoofden staat een kolossale stoomtrein. De kinderen zijn er stil van. Zeker nadat hun vader vertelt dat hij als kind vlakbij de spoorbaan Hoorn-Medemblik woonde. En zich vroeger vermaakte met het leggen van centen op de rails van deze kolossale trein. De kinderen hangen aan zijn lippen als hij vertelt hoe de bulderende stoomtrein de neergelegde centen platwalste.

En ook nog goede gewoon goede koffie!

De rest van de dag smullen de mannen van de overweldigende machines, kan de tweeling over en onder de locomotieven kruipen, rijden ze in een minitrein, griezelen we in attracties en doen we ons tegoed aan een heerlijke bak koffie in een echt kopje met versgebakken gevulde koek. En dat gewoon allemaal in het Spoorwegmuseum. Of all places!

Wil je zien hoe ons bezoek aan het Spoorwegmuseum was? Kijk dan naar het korte filmpje op ons

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul