Seks tijdens de zwangerschap

//Seks tijdens de zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap staat je hormoonhuishouding op zijn kop. Je zult al snel merken dat dit ook een groot effect heeft op je libido! Gewoonlijk hebben vrouwen die net zwanger zijn in het eerste trimester minder zin in seks dan normaal. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het feit je lichaam nog niet gewend is aan de zwangerschapshormonen die vrijkomen. Door de grote hoeveelheid hormonen die ineens vrijkomt raakt je lichaam een beetje van slag, waardoor je minder gevoelig bent voor de avances van je partner.

Vanaf de vierde maand

Gelukkig zijn de bekende zwangerschapskwaaltjes na de eerste de drie maanden zo goed als verdwenen. De meeste vrouwen krijgen vanaf de vierde maand dan ook weer zin in seks, vaak nog meer dan vóór de zwangerschap! De reden hiervoor is dat de tepels, schaamlippen en clitoris beter doorbloed raken tijdens de zwangerschap. Hierdoor zijn ze eerder geprikkeld waardoor je sneller zin krijgt in seks.

Seks kan geen kwaad

Veel vrouwen, maar ook hun partners zijn vaak bang dat seks gevaarlijk kan zijn voor hun ongeboren kindje. Dit is echter totaal niet het geval. Voornamelijk gedurende het tweede trimester kan het dus geen kwaad om je uit te leven tussen de lakens. Toch kan je groeiende buik op gegeven moment in de weg gaan zitten tijdens de seks. In dit geval kunnen jij en je partner op zoek gaan naar andere manieren van intimiteit. Dit kan betekenen dat jullie andere standjes uitproberen, maar er zijn ook verschillende seksspeeltjes voor vrouwen die ervoor kunnen zorgen dat je seksleven tot het eind van je zwangerschap spannend blijft!

Het derde trimester

De kans is groot dat je in het derde trimester weer meer last krijgt van zwangerschapskwaaltjes. Daarnaast begint je buik in deze periode erg flink te groeien. Seks met een dikke buik vergt enige creativiteit, maar er is nog steeds erg veel mogelijk! Ook nu is het nog steeds veilig om seks te hebben. Je baby wordt voldoende beschermd door de baarmoeder, het vruchtwater en de vliezen. Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat je baarmoeder samentrekt tijdens een orgasme. Voor het kindje in je buik voelt dit als een zachte massage. Jij bent dus niet de enige die plezier heeft van seks tijdens de zwangerschap!

2020-08-03T11:55:24+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen