Salami en zwanger: mag dat?

//Salami en zwanger: mag dat?

Salami en zwanger: mag dat?

Mag je Salami eten wanneer je zwanger bent? Weer zo’n product waarover veel zwangeren vaak twijfelen. Zoals je wellicht weet eet je namelijk beter geen rauw vlees vanwege Toxoplasmose. Geldt dit ook voor Salami?

Salami tijdens de zwangerschap

Je kunt salami tijdens de zwangerschap beter even laten liggen. De meeste salami is onvoldoende verhit om de bacteriën te doden. De worst is wel gedroogd (gefermenteerd). In theorie zouden de bacteriën hierdoor ook niet kunnen overleven. Maar dat is theorie. Het heeft daardoor een hoog zoutgehalte wat ook  eigenlijk niet goed is voor jou en de baby.  Kies daarom beter voor iets anders nu je zwanger bent.

Salami op pizza

Uiteraard kun je de salami wel eten wanneer het voldoende verhit is, zoals op een pizza. Maar ook dan geldt nog steeds dat het een hoog zoutgehalte heeft.

Bekijk de lijst met producten wat je wel en niet mag eten. Andere producten waarover vaak getwijfeld wordt: Geitenkaas, Mozzarella.

Wist je dat het Voedingscentrum ook een hele handige app heeft: ZwangerHap?

2019-08-26T20:10:48+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen