Romperen

//Romperen

Romperen

De maten van baby- en kinderkleding zijn afgeleid van de lengte. Maat 50, de kleinste reguliere maat, is voor baby’s die van kruin tot teen pakweg 50 centimeter lang zijn. Daarna gaat het in stappen van zes, naar 56, dan 62, en zo verder.

Rompertjes

Bijna alle baby’s dragen rompers als onderkleding. Een rompertje voorkomt dat de baby warmte verliest. Bovendien houdt een romper de luier op de plaats en is deze praktisch bij het verschonen. Bovenkleding zijn broekjes, shirtjes en truitjes afhankelijk van het seizoen. Handig zijn sokbroekjes. Een baby heeft als schoenmaat 10-12. Voor buiten is er een jasje of vestje en katoenen mutsjes. Het voordeel van katoen is dat dit zacht en goed ademend is.

Groei

Kies babykleding dat gemakkelijk aankleedt. Er zijn overslagrompers en veel shirtjes en truien hebben knoopjes bij de hals. De eerste twee jaar is er sprake van een babycollectie. Zeker de eerste maanden groeit een kind hard. In een jaar groeit een kind gemiddeld van 50 naar 80 cm. In het tweede jaar gaat de groei langzamer naar 95 cm. Voor het eerste jaar verandert de maat elke twee maanden.

Assortiment

Er is een uitgebreid assortiment voor babypakken, rompers en trappelzakken. Babypakken voor jongens en meisjes zijn er met leuke motieven en accenten, zoals een merklogo als print of een streep op de mouw. Ook rompertjes zijn voorzien van leuke details, zoals schattige streepjes, hartjes en stippen. Populaire merken in Nederland zijn B.E.S.S., Noppies, Name it, Dirkje en Quapi.

Hygiëne is vooral bij baby’s belangrijk. Gebruik altijd een wasmiddel met een neutrale PH-waarde zonder parfum en kleurstoffen. Was altijd op de maximale temperatuur die het label op de kinderkleding aangeeft.

2019-11-26T17:14:05+01:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen