Pretparken of niet?

/, Kleuter/Pretparken of niet?

Pretparken of niet?

Met twee vijfjarige kleuters moest het er een keer van komen: een bezoek aan een echt pretpark. Geen schattige kinderboerderij met een paar kippen en een schurftige geit. Nee, het was tijd voor the real thing. Inclusief de meterslange wachtrijen, pretparkmuziek en veel te dure, slappe broodjes kaas. Ik snap gewoon het hele idee niet dat je met je kinderen naar een park gaat om pret te hebben. Bijna alle tijd wordt besteed met vermoeid sloffen tussen de attracties met ruziënd, dorstig en hongerig kindertjes. Waarom zou je zo’n enorm bedrag betalen om jezelf rond te laten draaien of bang te laten maken?

Een bolderkar vol zelf gesmeerde witte bolletjes met leverpastei.

Maar helaas mijn vier oudste kinderen vinden pretparken geweldig. Die staan met gemak twee uur geduldig in de rij voor twee minuten plezier. Dus sjok ik een dag lang met een bolderkar vol zelf gesmeerde witte bolletjes met leverpastei van attractie naar attractie. Waar ik dan nog niet eens inga, nee ik zit het grootste gedeelte van de dag naast zoet walmende suikerspinkramen, poffertjesuitspanning en warmeworstenkramen om op de tassen te passen.

De Python die ging over de kop! Dat vond ik het summum van doodsangst!

Vroeger ging ik graag naar pretparken. Mijn ouders namen ons regelmatig mee naar de Efteling. Daar had je de Python en die ging over de kop! Dat vond ik het summum van doodsangst en daarvoor kwam ik maar al te graag in dit pretpark. Ik weet niet hoe en wanneer het gebeurd is, maar de betekenis van ‘spannend’ is wel een beetje veranderd. Die Python vinden mijn kinderen allang niet meer spannend. Een beetje ronddraaien in de vorm van een acht, daar kijken ze niet meer van op. De Python is voor kleuters. Als je kinderen van nu bang wilt maken, moet je ze luid ratelend en tergend langzaam omhoog takelen, een tijdje in hun bakje in het luchtledige laten bungelen en dan plotsklaps lijnrecht een vrije val naar beneden laten maken. Dat vinden ze pas echt spannend.

Nee, met de Efteling kan ik niet meer mee aankomen.

Maar gelukkig was daar Toverland. Het jongste attractiepark van Nederland en daar hebben ze naast allerlei kleutervermaak dus de hoogste, langste en snelste houten achtbaan van de Benelux! Bij de aankomst doemt een enorm houten gevaarte op: de Troy. Achterin het park is een prachtig Magische Vallei aangelegd met trollen, watervallen, bruggetjes en beekjes. Een wildwaterbaan, een achtbaan met draaiende zitjes, een motorachtbaan er verschillende waterspeelplekken om te spelen. Maar ook een overdekt gedeelte waar je achteruit! een waterglijbaan af kan, een complete indoorspeeltuin voor kleine en grote kinderen, draaimolens, zweefmolens en een bobslee baan die je zelf mag besturen.

Het liep toch weer anders dan gedacht.

Het werd een dag lang doornat, rillend, gillend en kokhalzend het complete repertoire rodel-, acht- en waterbanen afwerken. En hoe goed ik ook alles had uitgestippeld liep het toch weer anders dan gedacht. Binnen vijf minuten om precies te zijn.  Kind 1 moest poepen, de pubers werden plots overvallen door een enorme hongerklop. De wachtrijen waren dan misschien niet Efteling waardig maar toch langer dan verwacht. En kind 2 was na een half uur nog steeds niet uitgekeken op de misselijkmakende schommelboot. Kortom, ze vonden het geweldig. Daar kan geen schurftige geit meer tegenop.

Wil je zien hoe het was in Toverland? Ik heb er weer een kort filmpje van gemaakt!

Benieuwd naar meer tips voor een leuk uitje?

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2019-04-12T20:23:24+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen