Lieve aanstaande papa’s… Vader worden en werken gaan niet samen! Ga eens een paar dagen achter elkaar, iedere nacht om de 3 uur uit je bed en blijf dan minimaal een half uur wakker. In dat half uur loop je twee keer de trap op en neer. En dan heb je het nog makkelijk, want je hoort niet je eigen huilende baby..

Als je je pasgeboren kindje in je handen hebt, heb je het er allemaal echt voor over hoor. Maar het is maar even om aan te geven, dat je echt beter vrije dagen op kunt nemen vanaf het moment dat je papa bent. Je bent overigens ook niet zo productief op je werk… (lees: niet wakker).

Ga in de kraamtijd ook gewoon slapen papa’s

In de kraamtijd is er een kraamverzorgende in huis, die regelt het allemaal wel…. Dus ga nou niet de stoere sukkel uithangen die wel zonder slaap kan… Nee, als jouw vriendin/vrouw ’s middags gaat slapen, ga je gewoon mee slapen!!! Even een paar uur inhalen die je ’s nachts mist.

Je moet als kersverse papa luiers verschonen, lief zijn voor je vriendin, boodschappen doen, geboortekaartjes regelen, geboorteaangifte doen, visite ontvangen, opruimen, koken (als de kraamverzorgende weg is) enz. enz. Je hebt het dus eigenlijk best druk.

Daarbij kunnen wij als kraamverzorgende jullie papa’s in de eerste week zoveel leren, uitleggen, onzekerheden wegnemen en vooral bijstaan als je bijvoorbeeld voor de eerste keer je eigen zoon/dochter in bad doet! Je mist echt heel veel als je er in die eerste week niet bent. Los van het feit dat jij ook echt moet wennen aan de nieuwe situatie.

En nog een tip: een baby breekt niet, Het is wel klein, maar bedenk even hoe hij op de wereld is gezet… Juist, dat ging ook niet zo zachtjes!

Lees ook de andere artikelen voor de papa’s

Sandra Kraamverzorgster

Sandra Mureau

Kraamverzorgster bij Careyn Kraamzorg Breda