Een tweede, derde of misschien zelfs wel vierde zwangerschap voelt meestal heel anders. Natuurlijk blijft het een wonder om een kindje te mogen dragen en kan je ook bij een volgend kindje niet wachten totdat hij of zij gezond in je armen ligt. Toch zijn er ook duidelijke verschillen. Waar je bij de eerste tot op de dag kon vertellen hoe lang je zwanger was, vind je het bij een volgend kindje soms zelfs lastig om de uitgerekende datum te onthouden. Waar je bij de eerste van ieder schopje genoot, ga je nu soms uitgeteld op de bank liggen om er verschrikt achter te komen dat je het kindje niet bewust gevoeld hebt.

Een nieuwe zwangerschap is anders. Ook omdat je zo druk bent met je andere kindje(s). Hierdoor vergeet je ook snel dingen. Dit terwijl er ook voor een nieuw kindje veel geregeld moet worden. Daarom enkele tips om jou goed op weg te helpen! Van het kopen van een nieuwe auto. Het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Tot simpelweg leren om meer te genieten!

Een nieuwe auto kopen

Een groeiend gezin vraagt soms ook om het regelen van praktische zaken. Denk aan slaapruimte voor alle kinderen, maar ook aan een manier waarop je iedereen gelijktijdig en veilig kunt vervoeren. Een nieuwe auto is dan ook soms noodzaak. Zeker wanneer de derde of misschien zelfs vierde op komst is. Bespreek met de autodealer hoeveel kinderen je straks moet vervoeren en hoeveel volwaardige autostoeltjes er straks op de achterbank moeten passen.

Bedenk goed dat er op een gewone achterbank bijna nooit drie volwaardige autostoeltjes naast elkaar passen. Een zeer brede achterbank en bij voorkeur een 7-zitter is dan ook wel gewenst. Het grootste voordeel van een 7-zitter is dat je zo ook nog eens een vriendje of opa/oma mee kunt nemen. Of het biedt natuurlijk voldoende ruimte als er nóg meer gezinsuitbreiding op de planning staat.

Koop je een geheel nieuwe auto? Sluit dan tevens een goede all risk autoverzekering af. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op.

Meer genieten

Door de drukte van de alledaagse dag is het soms moeilijk om van een nieuwe zwangerschap te genieten. Je bent continu zo druk, dat je er bijna niet aan denkt. Zonde, want iedere zwangerschap is weer even bijzonder. Probeer daarom minimaal een half uurtje per dag uit te trekken om even volop bewustzijn van dit nieuwe mensje te creëren. Leg je handen op je buik, probeer contact te maken of schrijf in een zwangerschapsdagboekje. Maak tijd om te genieten.

Spullen categoriseren en de balans opmaken

Waarschijnlijk heb je nog heel veel oude babyspullen van je eerste kindje(s). Het zou dan ook zonde zijn als je alles dubbel koopt. Zeker wanneer de nieuwste aanwinst hetzelfde geslacht heeft, kan je namelijk veel hergebruiken. Neem daarom de tijd om alle spullen die opgeborgen liggen te categoriseren en een balans op te maken. Stel een lijstje samen: wat heb je momenteel in huis? En wat moet er nog gekocht worden? Zo koop je zeker niets dubbel en kom je wellicht ook tot de prettige conclusie dat een nieuwe babyuitzet weinig hoeft te kosten. Dat is dan weer het voordeel van meerdere kindjes!