Of je vis lust

//Of je vis lust

Of je vis lust

Na 72 uur in de regen ziet waarschijnlijk iedere plek waar het zonnetje schijnt er aantrekkelijk uit, maar dit specifieke pareltje wil ik toch even delen. Het ligt midden in het geliefde Abel Tasman gebied, waar de kiwi’s zelf graag vakantie vieren, omdat het alles heeft (wijn, strand en van die outdoorsie dingen) waar ze zo van houden.

Eerlijk gezegd ligt Anatoki Fishfarm nogal uit de richting en Takaka stond ook niet direct op onze must-visit lijst. Maar het is de moeite waard om voor om te rijden, als je vissen leuk vindt tenminste. Anatoki heeft namelijk twee ‘hoofdactiviteiten’ de tuin en de vissen. Samen goed voor een hele dag vermaak. Ook fijn, je kunt er met je camper tegenover gratis overnachten, dus tijdens die heerlijke dag hoef je het drinken niet te laten.

De Tuin

Bij het (pannenkoeken) restaurant zit een grote zandbak met een keukentje en heel veel kookgerei. Ernaast ligt zo’n grote mensen dambord. Alles onder de schaduw van een hele grote kiwiboom/struik. Nieuw Zeelandser wordt het waarschijnlijk niet. In de rest van de tuin bevindt zich een kinderboerderij met knuffelkonijnen, kleine biggen en bokjes. Verspreid staan bekende spelletjes zoals mikado en wie is het, maar dan in het groot.

Voor de echte daredevils (daar val ik absoluut niet onder) kun je verderop in de beek spelen met de zgn. ‘friendly eels’. Dat is een dingetje hier, knuffelvissen. Om specifieker te zijn, knuffel aalen. Je weet wel, die lange glibberige slangen die zowel in Nemo als in de kleine zeemeermin altijd de bad-guy rol hebben. Ieder z’n ding.

De sukkelvijver

Aan de andere kant van het terrein kun je hier je eigen zalm vangen en die vervolgens door de keuken laten bereiden. Er is keuze tussen roken of rauw in de vorm van sashimi. Te leuk en te lekker natuurlijk, verser kan niet! Moet je hem wel eerst effe vangen.

De spelregels zijn simpel, je pakt een hengel, net en viskoffer inclusief aas en priem. En gooit je hengel uit op 1 van de prachtige plekjes rondom de vijver. Alles wat je vangt moet je kopen en wordt direct voor je klaargemaakt. Moet je wel eerst even wat vangen.

Lief zou het wel even regelen, lunch voor het hele gezin. Hij zou nog net niet met de blote handen die hele vijver leegtrekken. Samen met de kids, desnoods alleen. Maar wat blijkt? Vissen is vooral geduld hebben. Een eigenschap die geen van de gezinsleden bezit. Gelukkig, is er genoeg te doen voor de kids rondom deze vijver. Zo staan er diverse fietsen en is er een speeltuin met water. Als lief achter een kind aan rent, die een pauw opjaagt pak ik de hengel even op.

Nou zou ik willen vertellen dat ik degene was die voor de lunch gezorgd heeft, maar dat is niet helemaal de waarheid. Aan de andere kant, blijkt ook lief niet de krijger te zijn die ik in hem zie en als we volgens het principe ‘you eat what you kill’ hadden moeten leven, kwamen onze meisjes om van de honger.

Gelukkig is Anatoki ook op stadse mensen zoals wij ingericht. Je moet wel je trots even opzijzetten als je je hengel in de “altijd prijsbak” uitgooit. Maar uiteindelijk regelen ook wij onze eigen vissen die dag. Enne ook zalm uit de sukkelvijver maakt nog altijd een verdraaid lekkere sashimi!

Fun facts die ik heb geleerd vandaag:

  • Abel Tasman heeft Nieuw-Zeeland ontdekt. Wist ik niet. Schaam ik me niet voor (okay wel een klein beetje, maar nu vergeet ik het nooit meer)
  • Zalm kun je vangen met zalm. Wist jij ook niet toch? Blijkbaar is kannibalisme normaal als ze uitgebroed en klaar zijn.
  • Dammen doe je op de zwarte vakken.Wist ik ooit wel, maar dat moesten we toch even opzoeken toen we wilden spelen.

Lees ook mijn andere artikelen:

Cathelijne

Hi, ik ben Cathelijne. Wij gaan 3,5 maand lang reizen met twee peuters in de peuterpubertijd, een goed idee?

‘The jury is still out’, geen idee. Maar dat is wel wat we doen.

We beginnen in Bali en eindigen in Sri Lanka. Dit is een eerlijke blog over hoe leuk, bijzonder, speciaal, vermoeiend en op sommige tijden ronduit vreselijk het is om met onze twee bijzonder energieke meisjes te reizen. Je kunt mij ook volgen op wanderlovewithkids.nl

2018-01-19T11:32:54+01:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen