Zwanger van je eerste kindje? Vanaf nu zal de hele wereld je wijzen op het feit dat je leven totaal zal veranderen. En alle dingen die ze je vergeten te vertellen kun je terug lezen in de ontelbare Oei ik groei boeken en mamma tijdschriften. Wat ze je niet vertellen is dat je straks je nek breekt over wandelwagens, flessenwarmers, boxen, badjes, commodes, Tummy Tubs, hydrofiel luiers, Maxi Cosi’s en speelkleden. Kortom een baby betekent zooi. Dus voordat je overgaat tot het aanschaffen van de broodnodige baby uitzet is het tijd om op te ruimen.

Al die keurig gestreken, smetteloze kleding maatje 38 ?

Die hangen we achter in de kast. Uit een pasgeboren baby loopt namelijk voortdurend iets vloeibaars. Melk, snot, kwijl, straks zit altijd wel ergens een dubieuze vlek. Geld voor nieuwe kleding wordt als eerste uitgegeven aan kleding voor de kinderen en daarna pas aan de garderobe van de ouders. Tel daar bij op dat er gegarandeerd bij elk kind 5 kilo blijft hangen dus je huidige kledingmaat is sowieso verleden tijd. Je nieuwe garderobe bestaat voornamelijk uit kleding die gemaakt is van jogging stof, stretch of anderszins rekbaar en wasbaar op 90 graden.

Een agenda, planning of digitale wekker?

Zet maar op zolder. Die heb je het komende jaar niet meer nodig. Een kind opnemen in je eigen schema is onmogelijk. Kinderen zijn de meest onvoorspelbare wezens die er zijn. Het maken van een planning is dus verleden tijd.  Een baby bepaalt wanneer je weggaat, wanneer je slaapt, wanneer je seks hebt en wanneer je onder de douche gaat. Gelukkig heb je met een gezin een wekker in huis die nooit te kampen heeft met stroomstoring of lege batterijen.

Maar ook…

Die prachtige handtas voor je portemonnee, telefoon en sleutels zetten we ergens op zolder. Die wordt namelijk vervangen door een enorme afzichtelijke luier tas. Je loopt er mee voor lul, maar werkelijk alles past erin. Doekjes, luiers, flesjes, verkruimelde koekjes, rijstwafels, rotte bananen, reservekleding voor de baby en voor jou, hydrofiel doeken, fopspenen, en rozijntjes. De lijst is oneindig.

De boeken in de boekenkast?

Alles wat niet gerelateerd is aan baby’s mag naar de berging. Het lezen van een goed boek is gewoon verleden tijd. En wie denkt dat je dan wel je boek mee neemt op vakantie, heeft het mis. Ook dan blijven ze ongelezen in de koffer liggen. Gewoon een jaartje of 4 dan gaan ze naar school, kun jij weer je boek uit de berging halen.

Ruimte in de keuken

Franse kaasjes en de biefstukken mogen onmiddellijk de koelkast verlaten. Hebben we gelijk ruimte voor de afgekolfde melk. En reserveer alvast een lade van de vriezer voor de koolbladeren en zoogkompressen.

Senseo in de prullenbak en investeer in een apparaat wat het zwarte goud kan omzetten in een drie dubbele espresso. Koffie is de nieuwe heilige drank voor vaders en moeders met een slaap delirium.

Sporten op de bank

Sportabonnement, hardloopschoenen en hengels mogen naar zolder of in de prullenbak. Een man die fitnest op maandag, hardloopt op vrijdag en in het weekend gaat vissen met vrienden? Doe even normaal. Die eerste paar maanden is op de bank voor Studio Sport met een kind in je armen echt wel even sport genoeg. Kan mama even bijslapen of douchen, of eten of alleen naar de wc.

En het vervoer?

Die comfortabele tweezitter gaat de deur uit, dat begrijpt iedereen. Komt een mooie SUV voor terug. Duur in verbruik, lelijk, niet vooruit te branden en vooral afzichtelijk groot. Gegarandeerd plek voor gemiddeld 1,4 kind en 3 kuub aan luiers, speelgoed, bedjes, extra kleding en een Bugaboo. De ideale sexloze auto voor de wat ruigere vader en moeder in de post luier periode. En je fiets? Die kan worden ingeruild voor een moederfiets met mega stuur of een bakfiets.

Zo dat ruimt lekker op! Wat een ruimte ineens. Ik ga een sopje maken!

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul