Zin in Mozzarella en je bent zwanger? Mag je je dan vol overgave storten op bijvoorbeeld die lekkere salade Caprese? En mag je die lekkere, druiperige, buffelmozzarella eten? Je kunt tijdens je zwangerschap namelijk niet zo maar alle kazen eten vanwege een mogelijke besmetting met de Listeria bacterie. De Listeria bacterie komt gelukkig niet veel voor, maar het kan bij besmetting een miskraam veroorzaken. Beter dus altijd checken of je een bepaalde kaas wel of niet mag eten.

Mozzarrella en zwanger: mag je dit eten?

In Nederland kun je de Mozzarella met een gerust hart eten. Zeker de soorten die je hier in de supermarkt koopt. Deze zijn gemaakt van verhitte koemelk of buffelmelk. Dit geldt dus ook voor buffelmozzarella. Door de verhitting van de melk met circa 95 graden worden namelijk alle bacteriën gedood.

Check in het buitenland, bij de kaasboer of in het restaurant altijd wel even of de kaas gemaakt is van gepasteuriseerde melk. Rauwmelkse kazen herken je op de verpakking in de supermarkt aan “Au lait cru”.

Bekijk hier ook wat je wel en beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap.