Met je dreumes in een caravan

//Met je dreumes in een caravan

Met je dreumes in een caravan

In oktober- november van vorig jaar hebben we het geluk gehad een maand met Beau door Spanje te kunnen reizen in onze caravan “Claus de Knaus”. Beau was toen 6 maanden en een hele makkelijke baby. Hij werd overal mee naar toe genomen, restaurants, wandelingen, hij vond alles wel best en wij net zo goed.

Een dreumes is toch even anders.

Een hele lange reis is het niet, maar we zijn er even tussenuit in Frankrijk met “Claus”. Ik ben nu 36 weken zwanger en Beau is 16 maanden en in alle omstandigheden “lekker bezig”. Nog steeds wordt hij van hot naar her gesleept, alleen merken we nu dat hij toch nog wat meer meekrijgt van alle indrukken. Zelf zie we veel “iPad-kinderen” om ons heen, maar wij vermaken hem graag zelf, met zijn speelgoed of verhaaltjes en kleurpotloden. Schermtijd, krijgt hij later nog genoeg.

Sociaal als hij is, brabbelt hij net zo makkelijk naar mensen wanneer hij in het Frans wordt aangesproken en laat ook zo de mensen lachen.

Even een dutje in de wandelwagen gaat nog wel, maar niet meer zo heel makkelijk. Want eerlijk is eerlijk, je wil natuurlijk alles zien!

Nog steeds nemen we het er wel van om lekker er op uit te trekken en dingen te zien. Ook al betekent dat soms zingend door een museum te lopen. En met mijn 36 weken buik, ben ik ook niet meer zo flexibel en fit als ik zonder bolle buik was, dus ook daar moeten we ons (reis)tempo een beetje op aanpassen. Maar dat geeft helemaal niks, een vakantie is immers om te ontspannen!

Een paar kleine tips om je vakantie nog meer vakantie te laten zijn!

 1. Thuis beginnen

Wat een heerlijk idee, laat je vakantie thuis al een beetje beginnen. Kijk goed naar het ritme van je kleine en neem dat mee op vakantie. Vakantie voor hem is wanneer hij het meeste energie heeft om te genieten van alles en dat is voor jou ook de beste vorm van vakantie. Schuif misschien een beetje met eten, slapen en spelen zodat het ritme aangenaam wordt voor iedereen.

 1. Een autospiegel

Beau rijdt bij ons nog achteruit op de achterbank. Met zijn rug naar ons toe, is het lastig in te schatten wat hij aan het doen is. Ondertussen zijn wij ook wel geoefend in het naar voor en achter klauteren, maar het beste is toch de autospiegel!

Niet alleen voor op vakantie, maar voor elke autorit eigenlijk. Je bevestigt de spiegel aan de stoel en zo kan je makkelijk jouw kleine zien en jouw kleine zichzelf en is meteen entertaint! Mamaloesbabyshop.nl heeft een aantal leuke opties.

 1. You are my sunshine

De zon en Beau zijn niet altijd vrienden, zeker niet wanneer hij hem in zijn gezicht geeft. Simpel maar fijn, een zonnenschermpje. Het scheelt een hoop gegil achterin.

Dat niet alleen, vergeet ook echt de hoedjes, zonnebrillen en andere zonnebescherming niet! 

 1. Eten is leven!

Heerlijk! Ik kan er geen genoeg van krijgen, zeker niet nu! Maar niet alleen mijn, maar ook Beau zijn gevulde maag is alles bepalend. Eet op tijd, eet genoeg en heb altijd een banaan mee voor onderweg.

Snoepen is misschien wel iets wat lekker lijkt “omdat het vakantie is” maar vergis je niet in de schommelende suikerspiegel van je kleine, zeker als hij dat thuis niet krijgt.

 1. Slaap kindje slaap

Beau slaapt nog 1x of 2x op een dag. Het zijn twee kortere slaapjes of een lange, net waar hij zin in heeft. Lekker dat dat kan, maar niet altijd even handig met plannen. Wanneer hij neigt naar 1 slaapje (dus dat hij die van ’s ochtend overslaat) kiezen we ervoor om ’s middags iets te bezichtigen wat iets verder weg is, zodat meneer zijn slaap kan doen in de auto.

Wanneer hij twee slaapjes heeft, blijven we wat meer in de buurt en als we dan weg willen, vertrekken we vlak voor of na zijn tweede slaap. In de auto zitten met een moe en jammerende dreumes is echt een straf voor allemaal.

 1. Een eigen huis, een plek onder de zon

Beau heeft echt zijn eigen plekje in de caravan. Dat was wel makkelijker toen hij 6 maanden was en nog niet klom. Hij sliep toen boven in het stapelbed wat ik versierd had met slingers en lampjes.

Nu is het onderste bed zijn domein en de versiering is vervangen voor duc-tape. Hij trekt namelijk constant het gordijntje open en die hebben we daarom maar dicht geplakt. Verder hebben we een net gespannen zodat hij niet uit het bed kan vallen of zich laten zakken. Eentje zoals deze. Het is even een vlechtwerkje, maar scheelt een hoop blauwe plekken en heen en weer geren.

Mocht je nu genoeg plek hebben, dan zou ik toch aanraden om een campingbedje aan te schaffen en die in de caravan neer te zetten. (Die natuurlijk ook weer lekker naar buiten kan.) Daar kan hij niet uitklimmen en scheelt een hoop gedoe.

 1. Buiten in de box

Beau kan zichzelf ook prima alleen vermaken, daarom hebben we een tweelingbox meegenomen. Hierdoor hoeven wij niet steeds achter hem aan te rennen en kunnen we allemaal lekker ons gang gaan. Hij is lekker buiten aan het spelen zonder steeds “nee” te horen en wij hoeven geen ogen in ons achterhoofd te hebben. De box is groot genoeg dat we er zelf ook gezellig bij komen zitten en een boekje gaan lezen erin.

 1. Wiebel de biebel

De buggy is vaak zijn kinderstoel. Op een gewone stoel is voor Beau nog erg moeilijk. Maar om hem nu niet altijd in dat ding te hebben. Wij hebben daarom deze vaak mee, hebben wij ook even onze handen vrij.

 1. Rijden, rijden, rijden in een wagentje

We houden van stukken lopen, door dorpjes, langs velden en Beau hobbelt lekker mee. Een beetje terreinwagen is dan wel zo prettig.

 1. Spetter spat

In het grote zwembad kan Beau nog een beetje huiverig zijn, maar in een klein badje, is hij heer en meester. Heerlijk voor de caravan in het gras, niemand maakt hem wat!

 1. Geniet!

Wanneer je kleine geniet, dan doe jij dat natuurlijk ook en dat is niet alleen op vakantie zo.

Lees ook mijn andere artikelen:

Anne Sophie

Anne-Sophie Maigret, 28 jaar

Wij wonen in Den Haag, dicht bij het strand en hebben een lekker druk bestaan. Je kan ons echt zien als een ondernemend gezin. Wij reizen graag, hebben eigen zaken en zijn daardoor eigenlijk altijd onderweg of bezig met van alles. Nooit saai!

Onze eerste zoon Beau is afgelopen maart, 1 jaar geworden. Hij gaat eigenlijk overal met ons mee naar toe en is een heerlijk sociaal en gezellig mannetje.
Op dit moment ben ik zwanger van onze tweede zoon en ben in augustus uitgerekend. Hierdoor heb ik ook een soort snelkookpan in het moederschap gekregen.

De kunst is het vinden van balans, alleen vindt die maar eens! Of het nu gaat om slapeloze nachten, het krijgen van tandjes of hormonen die door je eigen lijf gieren (natuurlijk vaak in combinatie). Want een baby krijgen en een peuter hebben is fantastisch maar gaat niet altijd over rozen. Ik neem je er graag in mee hoe ik denk alle ballen een beetje hoog te houden, of juist niet..

Je kan mij ook volgen op  @anne.sophie_mom.in.business  en annesophiemaigret.nl

2019-07-19T19:24:51+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen