Wij zijn alweer bijna 12 jaar samen, in die jaren is er een hoop gebeurd. Ik was 15 toen ik hem ontmoette en sindsdien hebben we elkaar nooit meer los gelaten. Best uniek tegenwoordig. We hebben veel leuke, maar ook minder leuke dingen meegemaakt. Logisch na zoveel jaar samen. We hebben samen mooie vakanties gehad en zijn direct gaan samenwonen. In ons liefdesstulpje. En dan… Wat een geluk, was ik zwanger van onze liefdesbaby.

Binnen drie maanden bingo

Wow, dit hadden we nog niet verwacht! Op alle fora stond een gemiddelde van een half jaar. Hoppa, binnen drie maanden bingo! Wat waren we dankbaar. We besefte ons maar al te goed dat het niet zo vanzelfsprekend is. Maar het ging dus allemaal vrij snel. 

Zo enthousiast als we waren, kochten we met ongeveer 6 weken, tweedehands, een kinderwagen en meubeltjes voor de babykamer. En dan word je gewaarschuwd, ga je niet te snel? Wil je niet afwachten tot de 12 weken?  Maar eigenlijk kon ons dat niet zoveel schelen, we waren zo gelukkig! Alles was al ingekleurd. Eind november lekker met verlof. Yes, ik hoef niet te werken met kerst! En ik zag mij al lekker genieten van mijn verlof.

En toen gebeurde het onverwachte…

Ik voelde me niet meer zwanger en vertrouwde het niet. Dus de verloskundige gebeld en ik mocht langskomen voor een echo. Ik was ongeveer 8 weken + 5 dagen zwanger.

Mijn vriend was aan het werk en kon er helaas niet bij zijn. Mijn moeder ging met me mee en voordat we naar binnen stapte, pakte ze mijn hand en zei “Maaike alles komt goed.” Ik knikte… maar diep van binnen wist ik dat het mis was. 

De echo wees inderdaad uit dat het kindje niet meer leefde. Wat een verdriet. Heel onze droom werd in 1 keer voor onze neus weggevaagd. We werden gesteund door heel veel lieve mensen.

Maar tegelijkertijd hoor je dan een hoop dooddoeners. Zo lomp eigenlijk! Hoe durven mensen…

“Je kunt tenminste wel kinderen krijgen.”

“Het kindje mankeerde waarschijnlijk van alles.”

Ohh, inderdaad dan is het inderdaad niet zo erg! Serieus, verzin iets beters. Dit soort dingen wil je dus echt niet horen op dat moment!

Met nog een heftige periode daarna, gingen wij door met onze droom! Stay tuned.

Lees ook mijn andere artikelen:

Twee maanden na mijn miskraam was ik weer zwanger

D-day: over inleiden en de geboorte van Boaz

Maaike

Ik ben Maaike, 27 jaar oud.

Mama van drie prachtige kanjers en net getrouwd met mijn grote liefde.