Luiertaart maken: hoe doe je dat?

/, Momlife/Luiertaart maken: hoe doe je dat?

Luiertaart maken: hoe doe je dat?

Een luiertaart is misschien wel het meest praktische kraamcadeau dat er is. Terug van of nooit helemaal weg geweest. Een handig kraamcadeau, zeker wanneer de baby bijvoorbeeld broertjes of zusjes heeft en al het mogelijke speelgoed al aanwezig is. Je kunt de luiertaarten of andere creaties zelf maken, of je kunt ze ook kopen als je net wat minder zin of tijd hebt. Je kunt het op een luiertaart houden of je laat je fantasie werken en maakt een Mickey Mouse, konijn, vrachtwagen of…  verzin het maar.

Wat is een luiertaart?

We beginnen bij de basis. Een luiertaart is een taart gemaakt van opgerolde luiers. Het bestaat meestal uit een aantal lagen en je kunt de luiertaart zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt ook de ondergrond van de taart laten bestaan uit een ronde doos die je vult met nog wat leuke cadeautjes als een knuffeltje of een rammelaar. Of je verstopt nog wat cadeautjes in de taart zelf.

Wat heb je nodig om een luiertaart te maken?

Het aantal luiers dat je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de beoogde luiertaart. Wil je een taart maken met drie lagen dan zit je al snel aan zo’n 60-70 luiers.

 • Wegwerpluiers maat 3
 • Een stevige ondergrond (karton, een taartschaal of een ronde kartonnen doos)
 • Elastiekjes (of kleine stukjes touw)
 • Een knuffel of iets anders dat je op de top zet
 • Linten en eventueel inpakpapier
 • 3 grote stukken touw om goed vast te binden
 • Eventueel nog wat kleine cadeautjes
 • Decoratiemateriaal

Hoe maak je een luiertaart?

Voor de luiertaart gebruik je meestal wegwerpluiers. Zorg voor een stevige ondergrond. Een stuk karton of bijvoorbeeld een ronde kartonnen doos die je nog kunt vullen.

 1. Rol iedere luier op tot een rolletje en maak elke luier vast met een elastiekje of stukje touw
 2. Bind 4 of 5 opgerolde luiers in rondjes aan elkaar vast voor de stevigheid
 3. Maak van de kleine rondjes nu een grote, een middelgrote en een kleiner rondje. Het is soms even zoeken naar de verhoudingen.
 4. Wanneer je er nog cadeautjes tussen wilt steken doe je dat nu
 5. Bind om iedere laag een stevig strak touw
 6. Je kunt nu kiezen of je er linten omheen doet over het touw of dat je bijvoorbeeld om iedere laag een stuk inpakpapier doet of misschien wel een dekentje/ lakentje.
 7. Het lint is het makkelijkste dat strik je gewoon over het touw heen zodat dat niet meer zichtbaar is. Je kunt eventueel nog een speen aan het lint bevestigen
 8. Kies je voor het inpakpapier? Dan meet je de hoogte van de verschillende lagen en knip je deze voorzicht uit en bevestig je dit met plakband om de lagen
 9. Je kunt nog grote sate prikkers gebruiken tussen de lagen voor de stevigheid (deze steek je dan verticaal in een opgerolde luier in de ene laag en in de andere laag)
 10. Plaats de lagen op elkaar
 11. Knuffel, cadeautje of decoratie erop en de luiertaart is klaar!

Welke luiers gebruik je?

Wanneer je zeker wilt zijn dat de luiers van de luiertaart allemaal gebruikt gaan worden, pak je voor de zekerheid luiermaat 3. Luiermaat 1 passen baby’s maar heel even of zelfs helemaal niet wanneer het bij de geboorte al een grote baby is. Luiermaat 2 hebben de ouders vaak wel in huis en groeien de baby’s ook al snel uit. Je kunt de veelgebruikte pampers gebruiken of je pakt een ander merk. Denk bijvoorbeeld aan de Kruidvat luiers. Deze komen ook als goede luiers uit de luiertesten.

Wat kun je nog meer maken van luiers?

Vind je een luiertaart niet origineel genoeg? Kijk ook eens op Pinterest, daar vind je genoeg inspiratie voor leuke dingen die je kunt maken met luiers. Bijvoorbeeld deze creatieve exemplaren:

Luiertaart kopen?

Heb je geen zin of tijd om een luiertaart te maken maar vind je het idee wel leuk? Dan kun je ze dus ook gewoon kopen, net zo handig. Je kunt deze eventueel gebruiken als basis en ze nog een persoonlijk tintje geven door ze zelf nog verder te versieren.

Wat denk je van deze luiertaart voor jongens?  of kijk eens naar deze voor meisjes.

Bekijk ook eens 5 dingen waarmee je een pas bevallen vriendin helpt, maar dan echt!

2018-04-02T13:44:41+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen