Het is niet nieuw, dat weet ik. Het dragen van je baby is al eeuwen oud en komt in alle culturen voor. Op de een of andere manier had ik eerst een soort geitenwollensok idee bij de babydrager, een babydraagzak of babydraagdoek. Dat idee was overigens nergens op gebaseerd, geen idee hoe ik eraan kwam. Maar wat had ik het mis! Op advies van een vriendinnetje had ik nadat mijn baby twee maanden oud was, een babydraagzak gekocht. Vanaf het eerste moment was ik verkocht! Wat een geweldige uitvinding! Ik had mijn handen weer vrij, kon alles gewoon doen zonder moeilijk gedoe of bang te zijn dat het niet goed ging met mijn baby, was zo de deur uit en had mijn baby lekker dicht bij mij. Heerlijk. Ben je nog niet overtuigd?

Een babydrager: nog een paar voordelen

Dus naast dat je je handen vrij hebt en dat je zo de deur uit bent zonder een oorlog met een Maxicosi of kinderwagen, zijn er nog andere voordelen? Jazeker:

Je baby huilt minder

Een baby huilt, dat is vrij normaal. Maar het is bewezen! Een baby huilt minder wanneer het in een babydrager zit. Maar liefst meer dan 40% minder. Wanneer je baby huilt omdat het honger heeft of bijvoorbeeld een vieze luier heeft, ben je er ook eerder bij en zal het minder snel overgaan in een enorme huilsessie. Jeetje, heb je nog meer argumenten nodig?

Minder last van krampje na het eten

Wanneer je je baby rechtop in een babydrager zet na het eten, heeft het minder last van gasvorming en krampjes.

Geen last van de dip rond etenstijd

Wanneer de schemer invalt in de winter of rond etenstijd heeft je baby vaak last van een huiluurtje. De indrukken van de dag worden verwerkt. Jij bent waarschijnlijk doodop van de dag of komt net thuis uit je werk en je baby houdt maar niet op met huilen. Zet je baby dan in de babydrager. De geborgenheid en het vertrouwde geluid van je hart helpen je baby rustig worden. Waarschijnlijk valt je baby lekker in slaap.

Goed voor de ontwikkeling van je baby

Wanneer je je baby met het buikje tegen jouw buik draagt, ziet je baby je gezicht. Het bestudeert non stop je bewegingen, wat je aan het doen bent en je stem. Het verhoogt de interactie met jou waardoor het ook nog in sneltreintempo nieuwe dingen leert.