Eieren zijn super gezond voor je baby. Ze bevatten wel 13 vitaminen en mineralen die goed zijn voor de ontwikkelingen van de hersenen en de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat het dagelijks eten van een ei door een baby vanaf 6 maanden oud leidt tot in het bloed aantoonbare hogere waarde van 2 essentiële voedingsstoffen (DHA en Choline) die van belang zijn voor de hersenontwikkeling. Het eten van de eieren boost de hersenontwikkeling, spierontwikkeling en het geheugen.

Achtergrond eieren

Eieren zijn echte vitaminen en mineralen bommetjes. Goed om op een natuurlijke en goedkope manier (dat kan dus) de gezondheid van je baby (en van jou) te boosten. Ze zijn rijk aan alle essentiële aminozuren en biologische, hoogwaardige eiwitten. Daarnaast bevatten eieren nuttige stoffen als ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D.

Je baby iedere dag een ei laten eten?

Er is in dit onderzoek niet gekeken naar alle effecten van het dagelijks eten van een ei. Vroeger werd gezegd dat het eten van veel eieren (meer dan 1 per week) slecht zou zijn voor het cholesterol (het cholesterol zit overigens niet in het eiwit, maar in de eidooier). Er wordt nu geadviseerd door het Voedingscentrum dat je zonder problemen 3 eieren per week mag eten. Dus zet vanaf vandaag 3 eieren per week op het menu van je kindje.

Let op: geef je baby vanaf zes maanden nog geen hele hardgekookte eieren in verband met het verstikkingsgevaar. Maak een roereitje of snijd het gekookte ei in hele kleine stukjes.