Knak… de start van mijn bevalling

/, Zwanger/Knak… de start van mijn bevalling

Knak… de start van mijn bevalling

Nee, nee mevrouw!! U gaat dus helemaal niet meer lopen! De zuster gaat even een rolstoel voor u halen en u wacht netjes tot zij er is en dan rolt uw man u naar de auto! “Ja, maar het is maar een klein stukje joh? En ik vind het helemaal niet erg. Even een stukje lopen” zei ik nog blij. “Nee mevrouw, u gaat niet meer lopen!”

Pfffffff, ben zo blij dat ik niet opgenomen ben! Anders ging deze kenau mij de hele dag vertellen wat ik wel of niet moest doen. Verschrikkelijk! En onnozel dat ik was, ging ik naar huis.

Maandagmiddag: in bed

Dinsdag: in bed (ik verveel me!)

Woensdag: douchen (wat een uitje!)

Donderdag: in bed (langzaam aan het doordraaien)

Vrijdagochtend: ik ben fysiek niet in staat, maar ik wil de muren er met een moker uitslaan!!!!!

Ik lig hier maar te liggen! Iedereen neemt mijn huishouden over (eeuwig dankbaar dat iedereen zo lief was om te helpen).

Vrijdagmiddag: ik word gek!! Ik moet nu naar buiten! Even frisse lucht en gewoon even eruit!!!!! En in een opwelling van hormonen en zelfmedelijden zei ik tegen mijn man “We gaan nú samen boodschappen doen!!!!”

Even naar de supermarkt kan vast geen kwaad, zei hij. Jij moet wel goed aangeven of het gaat he?

Gedoucht en wel stapte ik de supermarkt in. Maar enkel de poortjes door, voelde ik een soort krak! Een krak down there!

“Ik ga vast terug naar de auto hoor” zei ik quasi nonchalant. Maar van onderen gebeurde er van alles! En een beetje beteuterd en ongemakkelijk parkeerde ik mijzelf in de auto.

Thuis gekomen liep ik stilletjes naar boven om mijn nachtjapon aan te trekken. Toen ik mijn broek uit trok, schrok ik mij een ongeluk! Iets boven mijn schaambeen zat een enorme grote bult! Wat is dit?!?! Ik riep mijn man, wat is dit?! Mijn buik was zo groot dat ik het zelf alleen in de spiegel kon zien. Het lijkt wel het hoofdje van een baby, zei hij. Alsof ze naar beneden is gezakt. Gezakt? Gestort bedoel je! Het ging gepaard met een harde knak! 

Moeten we bellen vroeg hij? Welnee! zei ik. Ze bewegen allebei, ik ga snel weer liggen. Alsof er nooit iets gebeurd is.

Na een flinke dut van een paar uur werd ik wakker van misselijkheid. Wat na een aantal uren toch wel flink overgeven werd.

Ik voelde mij echt beroerd. Het was ondertussen 06.00 uur en het kwam er van voor en achter uit. Toen bedacht ik mij dat dit “gerommel” moest zijn en ben ik naar het ziekenhuis gegaan.

“Goed dat je bent gekomen!”  En na een echo konden ze zien dat baby 1 dusdanig was ingedaald, dat ze besloten mij tot de bevalling te houden. 

Een heerlijke nacht met een diepe slaap volgde. Mijn moeder kwam met wat lekkers, lekker gegeten en gekletst. Toen was ik doodmoe en ging slapen, althans dat dacht ik. Want na een klein uurtje zat ik rechtop. Niet eens meer in bed maar op de wc. De verpleegkundige kwam mij van de wc halen en zei “We gaan je aan de ctg leggen, je gaat bevallen.”Bevallen?! Ik heb diarree, dat is alles!” Ja, dat is genoeg om aan te nemen dat het is begonnen. En inderdaad, het was begonnen, de ctg liet hoge pieken zien en na controle bleek ik 3 cm ontsluiting te hebben.

Bel je man maar op, het is begonnen. Ik reageerde nog nuchter. “Mijn man zit op de sportschool, ik bel zo wel” Ze pakte mijn hand vriendelijk toch dwingend vast en zei, bel nu maar!

Ondertussen stond de gynaecoloog al aan mijn bed met een gefronste blik. Mevrouw? Moet u niet gaan puffen of op zijn minst zuchten? Uh nee, waarom ? De ctg laat hele krachtige weeën zien, voelt u geen contracties? Nee hoor, gaat prima hier en dat ging het ook echt.

Mijn man arriveerde en het kon dan voor mijn gevoel echt gaan beginnen. Maar met die gedachte sloeg onbewust denk ik toch de angst om het hart en vielen de weeën in één keer weg………

Lees ook mijn andere artikelen:

Nelleke

Hey, ik ben Nelleke, 38 jaar jong en citymom uit Amsterdam.

Trotse moeder van Mickey van 15 en zijn zusjes Teddie en Jill van 4 jaar.

Getrouwd met de leukste man. En met zijn vijven en Doodle Frankie hebben we een druk maar ontzettend leuk leven.
Je kunt mij ook volgen op instagram: Teddy and Jill.

2019-06-12T20:56:14+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen