Kinderwens? Ik zeg: bij twijfel gewoon doen!

/, Zwanger worden/Kinderwens? Ik zeg: bij twijfel gewoon doen!

Kinderwens? Ik zeg: bij twijfel gewoon doen!

Lente! Mijn omgeving vindt het schijnbaar weer tijd dat de volgende baby wordt aangekondigd. Ik wed dat er ergens wel weer een pooltje is aangemaakt in één of andere WhatsApp groep. Geloof het of niet, maar als je veel kinderen hebt en nog niet officieel zwanger bent dan gaan mensen naar je buik staren. Alsof ze op zoek zijn naar het allereerste kievietsei. Wie hem het eerst spot heeft de twijfelachtige eer, heel grappig.

Ik ben volgens mij nooit klaar.

En inderdaad, bij het shoppen voor maat 86 dwaal ik af richting de new born sectie maat 56 en mijn bevallingsverhaal begint inmiddels met: ‘Ach, het viel reuze mee’, in plaats van ‘Ik doe dit nooit meer…’ Het is inderdaad weer zover. Je zou toch zeggen dat je er een keertje klaar mee  bent. Nou nee. Eigenlijk niet. Ik ben volgens mij nooit klaar. En bij alle zeven kinderen behalve de oudste heeft mijn kinderwens zich op deze manier aangediend. De oudste was een gewenst ongelukje of moet ik zeggen ongepland gelukje. De fijnste manier om zwanger te worden. Dat je niet hoeft te beslissen.

Koester wat je hebt en tel je zegeningen.

De beslissing om te gaan voor een zevende kind was niet makkelijk. Met mijn 41 jaar was ik werkelijk stokoud. Bejaard. Althans, wel in moederland. Mijn omgeving begreep er niets van. Waarom zou ik mij in godsnaam nog een keer in deze ellende willen storten?

Tijdens mijn laatste zwangerschap werd ik gewezen op alles wat te maken heeft met bejaard moederschap. Kans op een miskraam, vroeggeboorte, syndroom van down, doodgeboorte. Nog een kind stond werkelijk gelijk aan elk horror scenario wat mensen in hun omgeving hadden meegemaakt. Ik zou er financieel aan onder door gaan en de auto was meestal de sluitpost van hun tirannie. Ik heb werkelijk nog nooit gehoord dat iemand het een goed plan vond. Schijnbaar is je leeftijd, aantal kamers in je huis, het aantal zitplaatsen in je auto, financiële situatie en aantal kinderen voor de omgeving doorslaggevend in de beslissing om nog voor een volgend kind te gaan. Hoeveel liefde je ook nog te geven hebt, een zevende kind krijgen op je 41e was voor de omgeving per definitie fout.

Het is duidelijk, de beslissing voor nog een kind is lastig.

Ga je rationaliseren dan gaat het sowieso niet gebeuren. Maar volg je je gevoel dan is er maar één antwoord. Ik ga hier geen pleidooi houden dat iedereen veel kinderen zou moeten krijgen. Iedereen moet doen wat ‘ie wil, en ik weet dat zwanger worden niet voor iedereen even makkelijk is. Ik richt me hier met name op de twijfelaars. En ik zeg: bij twijfel gewoon doen. Spijt van een kindje heb ik achteraf nooit gekregen, spijt als ik het niet had gedaan zeker wel!

Ondanks deze negatieve reactie van de omgeving is het hebben van een groot gezin voor mij een droom die uitgekomen is. Ik weet wat ik aankan. En geloof mij, ik kan inmiddels heel veel aan. Iemand zin in een pooltje?

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2018-04-29T19:54:47+02:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen