Kinderen en werken: best lastig!

//Kinderen en werken: best lastig!

Kinderen en werken: best lastig!

Sinds 2016 is ons leven totaal veranderd. Van een leven vol feestjes, etentjes, spelletjesavonden en uitslapen naar zwangerschappen, luiers, kinderopvang en babyhapjes. Ik vraag mij werkelijk af wat ik met mijn tijd deed voordat Ezra en Eden er waren. Ook voordat zij geboren werden kwam ik tijd tekort, dat voelde tenminste zo.

Ik ben geen avondmens, ging altijd al redelijk op tijd naar bed en viel regelmatig op de bank in slaap. De laatste jaren gebeurt dat zelden want de dag is altijd weer te kort.

Toen Ezra geboren werd, werkte ik nog 32 uur. Ik heb een pittige baan als casemanager Jeugd bij een Groningse gemeente (voorheen bureau Jeugdzorg).

Gelukkig was er de mogelijkheid om 1 dag thuis te werken en doordat mijn moeder 1 dag in de week oppast hoefde Ezra maar 1 dag per week naar onze gastouder. Het ging redelijk, maar toen Ezra bijna 1 werd, besloot ik dat ik meer tijd met hem wilde doorbrengen en vroeg ik ouderschapsverlof aan.

Druk.

Drie dagen op kantoor en op donderdag en vrijdag werkte ik thuis tijdens Ezra zijn middagslaapje. Tijd voor het huishouden en wat me-time was er hierdoor niet meer bij. Op moment dat Ezra op bed ging, klapte ik gauw mijn laptop open en ging ik razendsnel aan de slag. Gelukkig was én is Ezra een geweldige slaper. Hierdoor kwam ik altijd aan mijn uren, maar druk was het wel.

Dit moet anders.

Tijdens de zwangerschap van Eden bedacht ik dat dit voor na mijn zwangerschapsverlof geen optie meer was, want 2 slapende kindjes tegelijk was natuurlijk geen garantie. Inmiddels waren we overgestapt van onze gastouder naar de kinderopvang en we kozen ervoor om een halve dag extra opvang aan te vragen.

Een pittige tijd volgde.

Twee kindjes met 20 maanden verschil, allebei een drukke baan, het huishouden en een sociaal leven….hoe doen andere moeders dat? Al na een maand merkte ik dat het teveel was. Ik besloot om nog meer ouderschapsverlof op te nemen.

Sinds 4 weken werk ik 24 uur.

Drie dagen op kantoor en als ik thuis ben, ben ik gewoon vrij. Wat is dit fijn zeg.

Oh, druk vind ik het nog steeds hoor. Ik hou van een opgeruimd huis, maar in de praktijk is het vaak een zooi. De eeuwige was die nooit stopt, een verbouwing (sinds mei 2018) van onze badkamer met alle bijkomende troep), en 2 monstertjes die heel veel troep maken.

Een schema.

In de kerstvakantie maakte ik een schoonmaakrooster en heb ik vaste wasdagen. Ik doe geen nieuwe was voordat de volgende opgevouwen is en ruim de was direct op als het droog en opgevouwen is.

En…..het werkt. Het huis is beter opgeruimd en schoner dan eerder en ik voel mij er rustiger onder.

Ik voel me soms wel een beetje een patiënt dat ik een rooster nodig heb, maar hé, ik voel mij er beter door, dus waarom zou ik het dan niet doen.

Zou ik nog minder willen werken?

Ik vind dat een lastige vraag. Ik geniet van mijn werk en om eerlijk te zijn, ik kom soms ook bij op mijn werk na een hectisch weekend met de kids.

Als financiën geen rol zouden spelen, zou ik ervoor kiezen om het eerste jaar na een bevalling thuis te zijn. Ik ben echt van mening dat het goed is voor moeder en kind om het eerste jaar samen te zijn en vind het raar dat in een land als dat van ons het zwangerschapsverlof maar zo kort is.

Hoe doe jij dat eigenlijk? Het combineren van werk en kinderen? Of zorgen dat je huishouden door draait?

Roos

Hoi, ik ben Roos (31) en samen met Sander de de ouders van Lev* (2015), Ezra (2016) en Eden (2018).
We kregen 3 kindjes in minder dan 3 jaar tijd en de afgelopen jaren waren vol, liefde, verdriet, trots, gemis en geluk.

Lev* overleed kort na de geboorte. Hij was veel te klein voor deze wereld. Lev werd gelukkig broer, want het jaar erop werd zijn broertje Ezra geboren. En binnen een jaar was ik weer in verwachting en sinds april 2018 maakt Eden ons een gezin van 5!

Sinds 2014 is er geen jaar voorbij gegaan zonder dat ik zwanger was. Voor nu zijn wij compleet, al kan ik nog niet wennen aan het idee dat ik nooit meer zwanger zal zijn. Zeg nooit nooit, wie weet, over een paar jaar.

Ik neem jullie graag mee in ons gezellige maar hectische leven waarin ik mijn best doe de balans te zoeken tussen mijn gezin, werk, het huishouden en een leuk sociaal leven. Oh en af en toe wil ik ook wel eens sporten

Leuk dat jullie meelezen. Heb je vragen, tips of wil je gewoon iets zeggen? Laat het vooral weten middels een bericht 🙂

Ook kunnen jullie meekijken in mijn leven op mijn Instagram liefs_van_roos

2019-02-04T20:38:48+01:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen