Hoe gezellig ook: het kerstdiner is over het algemeen een lange zit, met te veel eten en te veel drinken. Na het diner staat bij menigeen het braken nader dan het lachen want dat je echt té veel kunt eten, bewijs je immers alleen tijdens Kerst. En met oud en nieuw hangen we weer massaal boven de frituurpan voor een schaal met  druipend gebak en goedkope champagne. Ik word er altijd een beetje somber van.

Kerstjurk en hakken uit en de wandelschoenen aan.

Naar buiten dan maar, om alle stress en calorieën weg te wandelen. Het bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje organiseert tijdens de kerstvakantie voor kinderen van 4 tot 12 jaar een rendierenspeurtocht. Tegen betaling van 4,50 krijg je een rendieren diadeem, een rode neus, een rugzak en een route met opdrachten. Via kronkelende bospaadjes, zandverstuivingen en schelpenpaden wandel je onder sprookjesachtige bomen en ga je op zoek naar rendieren.

Na de wandeling kunnen de kinderen knutselen aan de knutseltafels of snuffelen tussen de boeken bij de tweedehands boekenmarkt. Tot slot krijgen ze nog een glas limonade en een koek uit een goedgevulde koekentrommel met winterkoeken. Na zo’n avontuurlijke tocht en even creatief knutselen ben ik weer helemaal opgeladen. Echt! Van naar buiten gaan word je beter, laat het nieuwe jaar maar komen.

Wil je zien hoe Saar en Suus het vonden? Kijk dan naar het korte filmpje op ons Youtube kanaal:

Lees ook mijn andere artikelen:

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul