35 weken zwanger, we tellen af. Het gaat snel! Afgelopen week heb ik best weer veel meegemaakt. Allereerst moet ik bekennen dat ik de afgelopen weken wat last heb gehad van paniekaanvallen. Het feit dat ik geen controle heb over wat er met mijn lichaam gebeurd en wat mij nog te wachten staat, vliegt me soms aan. Ik weet dat dit niet alleen met mijn zwangerschap te maken heeft en dat het in mijn hoofd zit. Maar je wuift het niet zomaar weg en het is bijzonder vermoeiend.

Een goed gesprek met één van mijn lieve verloskundigen, die ook maatschappelijk werkster is, heeft mij enorm geholpen. Ze nam me heel serieus, boodt een luisterend oor en gaf me tips. Zonder enige vorm van dwang, wat ik heel fijn vond. Ze nam echt even de tijd voor me. Toen we weggingen zat de hele wachtkamer vol, maar ik had dit nodig en dat voelde ze goed aan. Volgende week ga ik iets dieper in op wat ik er nog meer aan doe om de paniek en de spanning voor de bevalling te beperken.

Met de baby gaat het de hele zwangerschap al zo goed! Zijn hartje klopt altijd zoals het hoort. Alles zit er op en er aan en hij beweegt. En gelukkig schopt hij mama geen gekneusde ribben ofzo. Ik vind het nog steeds zo bijzonder dat het eerst allemaal nooit leek te lukken en nu het wel zo is, het ook gewoon allemaal gaat zoals het hoort te gaan! Daar ben ik echt dankbaar voor. Ik besef me heel goed dat het heel anders kan. Ik ben nu al zo trots op dat kleintje.

Op de één of andere manier wilde ik heel graag horen dat de baby ingedaald is. Zodat hij lekker op zijn plekje blijft zitten en ik het niet nog benauwder zou krijgen. En dit was gelukkig ook zo, wat me heel erg opluchtte. Al met al, een goed bezoek!

Ook hadden we deze week een fotoshoot gepland, in een vlindertuin! Ik hou heel erg van groen en daar leent deze locatie zich super voor. Ik had er dus ook echt zin in. In mijn werk als gastouder heb ik veel lieve, leuke gezinnen leren kennen waar ik echt een band mee heb opgebouwd. Eén van de moeders is fotografe en zij wilde graag mooie foto’s van ons maken.

Niet wetende dat ze er nog veel meer voor wilde doen want eenmaal aangekomen op de locatie bleek dat alle ouders en alle kindjes waar ik voor gezorgd heb waren opgetrommeld om mij te verrassen met een babyshower!!! Ik wist totaal van niks en had dit ook nooit verwacht. Het was helemaal geweldig! Een spel, een cadeau, een lekker stuk taart en heel veel lieve woorden en knuffels verder, hebben we gelukkig ook nog prachtige foto’s kunnen maken. Want daar kwamen we tenslotte voor. En ik hou van foto’s! Zo veel en zo vaak mogelijk wil ik deze bijzondere periode vastleggen.

Nog ongeveer 5 weken en dan komt er een eind aan deze bijzondere periode. Dan kan het avontuur buiten de buik beginnen. Wat leven we hier naartoe en hebben we hier een zin in…..

Lees ook één van mijn andere artikelen, bijvoorbeeld:

Joehoe ik heb rammelende eierstokken

De rollercoaster van Jolijn

Dan ben je eindelijk zwanger en dan .. 

Jolijn

Hallo, ik ben Jolijn. 34 jaar en 35 zwanger van ons eerste kindje.

Het zwanger worden ging niet over rozen, evenals het zwanger zijn.

Evengoed geniet ik enorm van het feit dat het is gelukt, het leven in mijn buik en het moment dat ons kleintje ons een gezinnetje maakt.