Jim groeit als kool en bereikt in Alkmaar al snel de 2 en daarna de 3 kilo! Wel wordt hij nog steeds geholpen met ademen en het drinken lukt ook nog niet zelf. Sinds Jim in het ziekenhuis in de buurt ligt, is Jim zijn papa weer aan het werk gegaan. Ik ben erg dankbaar dat hij een maand lang bij me is gebleven. Dat we de periode in het ziekenhuis in Zwolle samen hebben kunnen doen!

Dagelijks ga ik ongeveer drie keer per dag naar het ziekenhuis om met Jim te knuffelen. Het is een rustig mannetje die het liefst op zijn buik ligt. Tussendoor probeer ik thuis uit te rusten, te eten en het huishouden een beetje bij te houden.

In Alkmaar maakt Jim eigenlijk heel snel stappen vooruit en leert langzaam zelfstandig te ademen en te drinken. Elke week komt de fysiotherapeut naar Jim zijn ontwikkelingen kijken. Helaas heeft Jim nog een bloedtransfusie nodig. Hij knapt daar zo van op, dat de laatste weken voorbij vliegen.

Eindelijk de verlossende woorden: Jim moet het zelf gaan doen! Dus zelf gaan ademen en alle voedingen zelf gaan drinken. Hij pakt het super op en na twee dagen mag de monitor weg! Doodeng, want dat was onze steun en toeverlaat van de afgelopen maanden. Maar Jim kan zonder en moet zich gaan bewijzen.

Zelf besluit ik om een nacht door te brengen in het ziekenhuis naast Jim, om te ervaren hoe hij het in de nacht doet. Het is een woelige nacht. Jim is erg onrustig en kreunt veel. Dit was ons ook verteld, dat dit echt een prematuurkwaaltje is! Halverwege de nacht besluit ik Jim in te bakkeren. Een goede beslissing: hij slaapt nu als een roosje.

De volgende ochtend is daar het grote nieuws. Iets waar we drie maanden lang naar uit hebben gekeken. Jim mag mee naar huis!!!

Tranen van geluk maar ook wel een beetje angst. Geen apparatuur meer, geen zusters die hem in de gaten houden! Nee… gewoon wij als gezin samen! Na elf weken lang, dag in dag uit in het ziekenhuis. Je kindje op een afstand, vol met draadjes maar nu kunnen we onbeperkt knuffelen met onze dappere Jim!

We hebben ervoor gekozen om toch nog de kraamhulp te laten komen voor wat ondersteuning. Dus na thuiskomst, komt er iemand kennismaken die ons de komende dagen gaat ondersteunen.

Lees ook mijn andere artikelen:

Lotte

Hallo, ik ben Lotte, samenwonend met mijn lieve vriend. Samen hebben wij een zoon Jim.

Onze zoon is met 27 weken geboren en was op dat moment erg ziek. 

Ik werk in de horeca als gastvrouw. Op dit moment ben ik nog thuis om voor onze zoon te zorgen, die op dit moment een half jaar oud is. Helaas is er weinig informatie te vinden over hoe je nu verder gaat als je na een lange periode je kind mag meenemen uit het ziekenhuis. Het is een mooi maar vooral heel spannend moment. Ik blog hier over mijn ervaringen.