De kraamtijd is eigenlijk een tijd van bezoekjes en cadeautjes en eindeloos je kindje showen. Helaas zit dat er voor jou nu niet in. Lastig? We geven je wat tips hoe je je kraamtijd zo gezellig mogelijk kunt organiseren. En bedenk dat het je anderzijds nu ook de tijd geeft om samen met je partner aan je nieuwe gezin en het nieuwe ritme ten wennen en heerlijk tijd samen door te kunnen brengen.

Omdenken

De eerste dagen zit dan misschien wel op je roze (of blauwe) wolk, er zijn ook momenten dat je al die drukte eigenlijk een beetje zat bent. Besef dan dat deze tijd je ook een goed excuus geeft als je even niet wil dat je schoonmoeder weer langs komt. Wees dus extra kritisch op wat jij wil.

Ook een geboortekaartje naar je collega’s

Bedenk dat je lieve collega’s nu niet bij elkaar op kantoor zitten maar waarschijnlijk allemaal aan het thuiswerken zijn. Stuur dus niet alleen naar familie en vrienden een geboortekaartje maar ook individueel naar je collega’s. Worden het dan wel heel veel kaartjes? Weet dan dat er ook hele mooie goedkope geboortekaartjes zijn.

Brievenbus geluk

Jouw babynieuws brengt in deze tijd bij anderen ook een beetje geluk door de brievenbus. En dat is leuk om te weten. Daarnaast zorgen veel geboortekaartjes natuurlijk ook voor heel veel gelukwensen terug. Is de kans op visite dan misschien wat kleiner, zorg je er gewoon zelf voor dat je nu wat meer brievenbus geluk krijgt. Want hoe leuk is het om elke dag een gezellig stapeltje kaartjes op de deurmat te vinden.

Geboortekaartjes bestellen kun je gewoon online. Bijvoorbeeld bij GeboortekaartenWinkel daar kun je zelfs vooraf een proefdruk toe laten sturen, wel zo fijn.

Kraamwandelen

De kans is groot dat je straks elke dag wel even een rondje gaat wandelen. Lekker met de kinderwagen naar buiten. Vraag dan gerust of vriendinnen zin hebben mee te wandelen. Je kunt een rooster maken voor het kraamwandelen in plaats van de kraamvisite thuis. Je vriendinnen kunnen lekker met je bij praten en op veilige afstand je baby bewonderen en jij hoeft niet alleen te lopen.

Online showen

Voor alle anderen kun je er een online kraamfeestje van maken. Zo kun je gezellig wat mensen spreken en je kleintje showen. Je stuurt vooraf een link en laat weten hoe laat en wanneer je online feestje is. Zorg dat jouw beeld er gezellig versiert uitziet en regel een groot beeldscherm of nog beter, sluit de computer op de tv aan zodat je iedereen goed kunt zien.

Cadeautips

De kans is groot dat vrienden je wel een cadeautje willen geven en dat versturen. Maak vooraf een lijstje en deel dat. Zo krijg je de cadeautjes waar je ook echt iets aan hebt. Vraag ook kleding in verschillende babymaten. Je kindje groeit de eerste maanden zo snel dat het zonde is als je die leuke kleding maar amper kunt gebruiken.