Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!

/, Kleuter/Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!

Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!

Vliegtuigen blijven altijd iets magisch houden. Het gestamp van de motoren, de vrijheid van het vliegen. Als we even de techniek en de wetten van de natuur buiten beschouwing laten, blijft het een wonder dat deze immense en loeizware apparaten gevuld met mensen zomaar in de lucht kunnen vertoeven en op een ander continent veilig weer kan neerkomen. Mijn jongste kinderen hebben een vliegtuig alleen nog maar in de lucht gezien en in de verte als we Schiphol met vaartje 120 passeren. Als ik vertel dat in sommige vliegtuigen wel meer dan 300 mensen zitten geloven ze er niks van. Tijd voor een bezoek aan het Aviodrome.

Aviodrome

In het Aviodrome in Lelystad kun je door de volledige historie van de luchtvaart heen lopen. Van de eerste luchtballon eindig je in een Boeing 747 Jumbo Jet voor 452 personen. Bij elk vliegtuig staat informatie en mocht je meer willen weten zijn er verschillende vrijwilligers die met bezieling hun verhaal doen en uitleg geven bij alle uitgestalde vliegtuigen. Diverse keren per dag is er de 4D film ‘Skymania’. In deze nieuwe 4D-film ga je op avontuur met Thomas en Elsa. De film brengt je terug in de tijd naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. De meeste vliegtuigen die in Skymania voorbij komen, zijn ook onderdeel van de museum collectie.

Tijd voor koffie.

Het restaurant is gesitueerd naast een enorme indoor speeltuin. De kinderen kunnen al klimmend en klauterend hetzelfde parcours af leggen als de bagage op de luchthaven. Onderweg komen ze allerlei bewegende onderdelen tegen en steken ze leuke weetjes op. Maar het allerleukste is om als levende koffer van de glijbaan te roetsjen. De kinderen spelen en ik drink mijn koffie, dus dat is twee vliegen in een klap. Het restaurant is helaas wel wat ongezellig en de koffie uit een kartonnen bekertje voor de hoofdprijs doet mij, mede dankzij de klereherrie, sterk denken aan een educatieve ballenbak. Gelukkig is er buiten genoeg te beleven en een stuk mindere herrie. Een overzichtelijke speeltuin voor de allerkleinste en een springkussen waar mijn oudere kinderen lekker kunnen springen.

Brokkenpiloot.

We eindigen de dag binnen bij de vliegsimulator. Normaal gesproken zijn simulators alleen voorbehouden aan piloten in opleiding. Bij Aviodrome mag iedereen plaatsnemen. Het beeld in de cockpit is gekoppeld aan het netwerk van luchtverkeerleiders. Dat maakt het extra realistisch. Mijn zoon is helaas geen natuurtalent. Na drie minuten stort onder luid gejoel van zijn mede familieleden zijn vliegtuig neer. Het maakt hem niets uit, hij heeft gevlogen en dat is alles wat telt! Trots stapt hij uit de cockpit.

Moe maar voldaan verlaten we het Aviodrome. Mijn kinderen zijn tevreden en ik ook. Het Aviodrome is een super dagje uit voor iedereen. Voor jong en oud, voor hoogvliegers en zelfs voor brokkenpiloten…..

Wil je een klein kijkje in het museum? Kijk dan naar het korte filmpje dat we tijdens ons bezoek hebben gemaakt!

Benieuwd naar meer tips voor uitjes?

Annemarie

Annemarie Geerts 41 jaar. Zeven kinderen….

‘Ja, wij hebben zeven kinderen! En ja, daar hebben wij bewust voor gekozen!’ Als moeder van een groot gezin, ben ik altijd bezig met het beantwoorden van de meest idioten vragen. Ja, allemaal van dezelfde man. Nee, het is nu nog niet klaar. Nee, we zijn niet gelovig. En nee het is inderdaad niet van deze tijd, ik weet het.

Waar de ene moeder haar handen al vol heeft aan één kind, kan het gezin voor mij niet groot genoeg zijn. Ik geef je graag een kijkje in mijn leven. Ik heb voor ieder wat wils. Van een irritante puber tot een schattige baby van 10 maanden. Ik heb het allemaal!

Volg mij ook op instagram.com/prinsessenspul of op  youtube.com/user/prinsessenspul

2019-03-08T14:48:03+01:00

Neem even een momentje..

Om onze privacy verklaring te lezen en kennis te nemen van de gegevens die wij van je opslaan. Klik op 'AVG Instellingen' om je eigen instellingen te beheren.

Privacy verklaring | Sluiten
AVG Instellingen