Je kent het vast wel! Je hebt een uurtje vrij en je wil nog snel even de was doen, de kamer opruimen of de ramen wassen. Voor het tijdperk met een kind was dat zo gedaan, toch?! En eigenlijk, achteraf gezien, ging dat ook best prima toen je nog een baby had.

En nu je een dreumes hebt? Vergeet het maar! En jij maar denken dat het zo handig is, als ze eenmaal kunnen lopen of de kamer door kruipen. Met alle liefde van de wereld heb je nu een nieuwe assistent. Deze helpt jou, ongevraagd, maar vol overgave de opgevouwen was weer uit de kasten te halen. Je schone ramen te besmeuren met natte snotkusjes en smoezelige handjes. En de zojuist opgeruimde blokken weer over de grond te gooien. Want opruimen, dat is toch een mooi spelletje hè mama! Met een grote lach “helpt” deze trouwe assistent jou met alle dagelijkse klusjes.

Bekijk dit treffende filmpje! Een feest van herkenning. Het tovert zeker een glimlach op je gezicht. Grappig hoe dit werkt, als je partner dit zou doen zou je er vast niet om kunnen lachen. Iets met onvoorwaardelijke liefde..

Waarom moeders echt niets (snel) kunnen doen in het huishouden:

Lees ook boodschappen doen met kinderen.